Zakon kaže: U periodu od 1. novembra do 1. aprila, u slučaju padavina, snega ili leda na putu, vozači su obavezni da na sva četiri točka imaju zimske gume čije šare nisu pliće od četiri milimetra.

Obavezna zimska oprema

Neki vozači jednostavno zanemare vožnju tokom zimskih meseci, već koriste prevoz. Oni drugi, kojima je automobil neophodan, moraće da montiraju zimske gume ako žele da obezbede sigurnu vožnju i da zaobiđu kazne.

Veliki je broj vozača koji čekaju da ih “iznenadi” sneg da bi kupili zimske gume. Ipak, zimske gume nisu namenjene samo za vožnju po snežnom pokrivaču. One su dizajnirane da se na putu bore kada je ekstremno hladno, jer bi standardna guma u takvim uslovima pretrpela oštećenja.

Kupujte nove gume! Vi o polovnim gumama ne znate ništa, ma koliko vam se „na oko“ činilo da su u dobrom stanju. Ne kažemo da su sve polovne gume u lošem stanju, ali vi jednostavno ne možete da znate istoriju neke gume. Poslednji negativan primer stiže nam iz Hrvatske – u polovnim gumama koje su stigle iz Azije doneti su i opasni tigrasti komarci koji prenose razne bolesti.

Najsigurnije je da poštujete Zakon, pratite vremenske prilike i imate montirate gume u dobrom stanju. Ako se odlučujete za kupovinu, svakako vam predlažemo da kupite nove gume. Pri kupovini guma uglavnom dobijate i garanciju na njih. Sve ponuđene gume u IPG internet prodavnici su prve „A“ kvalitativne kategorije, utvrđeno prema EU propisima o deklarisanju kvaliteta auto gume, sem gde to drugačije nije naznačeno.

Uz kupovinu zimskih guma na našem sajtu, dobijate specijalan poklon od nas. Pogledajte našu ponudu zimskih guma, sigurni smo da ćete naći idealne gume za vaš auto.

7 činjenica o zimskim gumama

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?