Zimske gume nisu samo za sneg SLIKA 2

Veliki je broj vozača koji čekaju da ih “iznenadi” sneg da bi kupili zimske gume. Ipak, zimske gume nisu namenjene samo za vožnju po snežnom pokrivaču. One su dizajnirane da se na putu bore kada je ekstremno hladno, jer bi standardna guma u takvim uslovima pretrpela oštećenja.

Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je 66 odsto vozača nije imalo zimske gume prošle godine, a 46 odsto njih izjavilo je da su zimske gume preskupe.

Allianz Global Assistance, panevropska organizacija za saobraćaj, podseća vozače da za zimu treba da se pripreme pre prvog snega, jer zimske gume smanjuju rizik od saobraćajnih nesreća i kada je samo hladno, a putevi suvi. Rizik se povećava kada su putevi mokri ili zaleđeni.

Hladne, kišovite zime ostavljaju rupe na putevima, koje u kriznim situacijama mogu dovesti do fatalnog ishoda. Prava guma tu igra glavnu ulogu jer značajno smanjuje zaustavni put vozila.

Korišćenjem gume specijalnih zimskih šara, redukuje se rizik od akvaplaninga i poboljšavaju se performanse vozila na snegu i ledu.

Iako nisu jeftina opcija, zimske gume su dugoročna investicija, a u sklopu specijalnog zimskog paketa cene su pristupačnije. Većina vozača u jednom momentu će morati da promeni ceo set guma, a montiranje zimskih guma na nekoliko meseci godišnje ne znači samo da će iste trajati duže, već i da će drugom setu, namenjenom za leto i druga godišnja doba, životni vek biti duži”, izjavila je Lee Taylor iz Allizanz Global Assistance organizacije.

Ona dodaje još da u vožnji ne treba stavljati trošak pre bezbednosti: “Kada temperature u Velikoj Britaniji, ali i celoj Evropi padnu, puteve zakrče vozila koja se ne mogu nositi sa ekstremnim zimskim uslovima, koja nisu opremljena za zimu. Montiranje zimskih guma može umanjiti gužve na putevima i pomoći vozačima da ostanu sigurni na putu”.

Izvor: www.news.blackcircles.com

2 Komentara
  1. bcr 11 година ago

    „Istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je 66 odsto vozača nije imalo zimske gume prošle godine, a 46 odsto njih izjavilo je da su zimske gume preskupe.“

    ma sta lupaju ovi britanci? ko su oni da pricaju sta je skupo a sta ne… pitajte nasu vladu, uvek ce vam reci pravu istinu

  2. Author

    […] može poslužiti pominjani kompanijski blog Internet Prodaja Guma čiji tekstovi idu u pravcu objašnjavanja realnih potreba korisnika koji imaju različite dileme pri kupovini guma za vozila. Online sadržaj je korstan onoliko koliko […]

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?