Zimske gume nisu samo gume za sneg

Jedan od glavnih razloga zašto ljudi ne razmišljaju o kupovini zimskih guma je “pa još uvek ne pada sneg”. Ove gume dizajnirane su da budu učinkovitije od običnih guma na bilo kojoj temperaturi ispod 7 stepeni Celzijusa na bilo kakvom putu. Gume za hladno vreme napravljene su sa većim procentom prirodne gume i silikona u razmeri koja ne ugrožava bezbednost kao sintentička guma u hladnim uslovima.

7 činjenica o zimskim gumama

 

Zimske gume zaista “rade” posao

Predstavićemo vam primer: Tirerack testirao je na ledenom putu Bridgestone zimsku gumu i Bridgestone letnju gumu visokih performansi. Pri brzini od samo 16 km/h zimska guma zaustavila se za 6,4 metara, dok je letnjoj trebalo preko 14 metara da se zaustavi. Zamislite koja bi razlika u dužini zaustavnog puta bila pri većoj brzini.

Zimske gume štede novac

Dugoročno gledano, set letnjih i set zimskih guma traje duže od bilo koje druge kombinacije. Kod novijih automobila je još i čest slučaj da imaju velike alu felne i skupe nisko profiline gume. Zimske gume manjeg prečnika i manje felne su jeftinije i bolje rešenje na duže staze.

ABS ne zaustavlja vaše vozilo brže

Još jedna zabluda koja vlada među vozačima je da zimske gume nisu potrebne ukoliko automobil ima ABS. Ovaj sistem dizajniran je da sprečava blokiranje bilo kog točka prilikom kočenja. ABS se u alarmantnim situacijama na putu ali neće uticati da se vozilo zaustavi brže, pogotovo na klizavom terenu.

Zimske gume udobne su kao i letnje

Još jedan mit o zimskim gumama je da nisu udobne za vožnju i da stvaraju buku. Istina je, zapravo, da je moderna zimska guma u istoj meri udobna kao i letnja guma.

Zaobilaženje incidenata na putu

Broj saobraćajnih nezgoda zbog vlažnog ili klizavog puta preko zime se uvećava u proseku 267 odsto. Zimske gume u velikoj meri mogu sprečiti ovakve neprijatnosti.

Automobili su se “ugojili”

Nije tajna da su moderni automobili dobili na kilaži. Recimo, Golf MK5 skoro je skoro 50 odsto teži od prve generacije. Sa dodatnim kilogramima dolazi i veća inercija prilikom menjanja pravca ili usporavanja vozila. Tu nastupaju zimske gume sa svim svojim karakteristikama, posebno na zaleđenom putu.

Izvor: www.tyrereviews.co.uk

2 Komentara
  1. caki 11 година ago

    ovi ocigledno bi da prodaju sto vise guma

  2. jasunari 11 година ago

    Ovo je se srpsko govorno podrucje i shodno tome precistite Vas tekst pre objave,u suprotnom obrisacu Vas sa liste pozeljnih.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?