Na Sajmu automobila u Ženevi nedavno je predstavljena Goodyear konceptualna guma koja proizvodi struju. Iz iste kompanije na istom mestu predstavljena je i „pametna“ TripleTube guma koja menja oblik.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi Goodyear predstavlja čak dva idejna modela guma koja su deo inovativnog procesa kompanije i predstavljaju velik izazov za inženjere.

TripleTube model gume, u zavisnosti od stanja na putu, dodaje ili ispušta vezduh iz vazdušne komore i tako vozačima omogućava veću prilagodljivost i bolje upravljačke karakteristike. Budućnost nikada nije bila bliža! Pretpostavlja se da bi ova tehnologija ubuduće mogla biti povezana sa autonomnim automobilima. To bi značilo da bi se gume, pre skretanja, mogle preoblikovati zarad boljeg upravljanja i veće bezbednosti u vožnji.

U zavisnosti od uslova na putevima, ova guma se automatski može prilagoditi različitim položajima – Eco/Safety, Sporty, Wet Safety. Delovanje gume zasniva se na unutrašnjoj tehnologiji koja usmerava vazduh iz glavne vazdušne komore do tri pojedinačne vazdušne komore. Veći broj vazdušnih komora omogućava produženu mobilnost. Naime, ako se jedna od njih probuši, vozač ipak može nastaviti vožnju.

Za sada Goodyear ne planira serijsku proizvodnju ove gume, ali dobro je znati da uveliko rade na revolucionarnim idejama.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?