Dunlop Sport BluResponse SLIKA 1

U čast 125 godina postojanja Dunlopa, ova kompanija predstavila je novu  letnju gumu, Sport BluResponse, za koju tvrdi da je ekonomičnija, trajnija i pouzdanija od svoje prethodnice, FastResponse.

Ova guma već se fabrički montira na nove modele Alfa Romea, Audija, Bentleya, BMW-a, Lexusa, Mercedesa, Porschea, Jaguara i Volkswagena. To puno govori o njenom kvalitetu.

Sport BluResponse pripada Blue generaciji, čije su podgeneracije BlueMotion i BlueEfficeincy, što znači da je otpor pri rotaciji, zahvaljujući aerodinamičnoj formi, smanjen za čak 30 odsto u odnosu na FastResponse. Nova guma je ekonomičnija od prethodnice, ali i za 12 odsto lakša. Iz Dunlopa ističu da Sport BluResponse vozaču na godišnjem nivou može uštedeti prosečno 100 evra za gorivo.

Dunlop Sport BluResponse SLIKA 2

Sport BluResponse odlično se ponaša na mokroj podlozi zahvaljujući novoj tehnologiji i dizajnu uzdužnih kanala na gazećem sloju. Otrporna je na akvaplaning i ima 8 % kraći kočioni put u odnosu na prethodnu generaciju.

Na suvom putu nema neke velike razlike u upravljivosti. Sport BluResponse i ovde se dosta dobro snalazi. Ova guma sjajno je izbalansirana, pa nije ni čudo što nosi odličnu ocenu BA na EU etiketi.

Jedan od glavnih aduta ove gume je i smanjena buka koju proizvodi. To su iz Dunlupa postigli približavanjem kanala na gazećem sloju i ujednačenim pritiskom gume na površinu. Smanjeno je i unutrašnje zagrevanje guma, jer su pri izradi korišćeni polimeri namenjeni trkačkim gumama.

Dunlop ima u planu da Sport BluResponse ponudi u čak 40 dimenzija, od 14 do 17 inča.

Internet Prodaja Guma u ponudi ima Dunlop Sport BluResponse. Pogledajte ponudu ovde.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?