Rezultati ADAC testova su nešto što se često poteže u raspravama o gumama, kao argument za to da su neke gume bolje od drugih. S obzirom da vrlo često nailazimo na nepotpuno ili netačno tumačenje ADAC rezultata, evo par bitnih stvari koje treba da znate kada želite da ih upotrebite prilikom odlučivanja o kupovini određenih guma.

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) je najveći nemački i evropski auto-klub, koji je u junu prošle godine brojio preko 17 miliona članova. Osnovan je 1903. godine, kao udruženje motociklista, a i dalje je najveći moto-klub na svetu sa preko milion i po članova.

ADAC test guma

 

ADAC ima veliku flotu mobilnih mehaničara i 44 helikoptera prve pomoći, koji su poznati kao „žuti anđeli“, a zadatak im je da pružaju pomoć na putu članovima auto-kluba. ADAC takođe izdaje svoj časopis „ADAC Motorwelt“ koji se bavi temama od važnosti za sve učesnike u saobraćaju kao što su testovi proizvoda, saveti za bezbednu vožnju ili mesta koja bi trebalo posetiti automobilom ili motociklom.

Za kupce guma svakako su najzanimljiviji ADAC testovi letnjih i zimskih guma, čije rezultate uzimaju u obzir prilikom donošenja odluke o tome koje gume kupiti. Upravo zbog toga treba razjasniti rezultate testova, kako kupci ne bi dolazili do loših zaključaka.

ADAC testira gume određene dimenzije i rezultati testa se pre svega odnose na tu konkretnu dimenziju u različitim dezenima, a ne na dezen u celini, tj. u svim dimenzijama u kojima se on proizvodi. Razlog za to je taj što isti dezen može da se razlikuje od dimenzije do dimenzije u manjoj ili većoj meri, na primer: može da ima kanal više ili manje, drugačiji raspored/broj lamela i sl. Zbog toga se rezultati ADAC testa ne mogu generalizovati u tolikoj meri da se tvrdi kako je jedan dezen u svim dimenzijama bolji nego drugi, već ih treba uzeti doslovce.

Pre kupovine svakako treba uzeti u obzir što više različitih i verodostojnih izvora informacija o određenom proizvodu, ali uvek imajte na umu potpuno značenje tih informacija. Samo na takav način bićete u mogućnosti da pravilno rasuđujete i donesete razumno utemeljenu odluku o kupovini, a novac koji za to izdvojite biće optimalno upotrebljen.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?