Više od trideset godina Uniroyal dokazuje da je ekspert za razvoj guma za kišu. Zapravo, Uniroyal je izmislio gumu za kišno vreme, te je ovaj brend sinonim za najbolje performanse u vožnji na mokroj podlozi.

Uniroyal gume

Postoji dobar razlog zbog koga njihov slogan glasi „Uniroyal – kišna guma“. Svaki od Uniroyal proizvoda beskompromisno je dizajniran da obezbedi optimalne performanse i bezbednost na mokrim putevima. Svoju vodeću poziciju u gumarskoj industriji ova kompanija dokazuje velikim brojem nezavisnih testova na kojima njene gume dobijaju najviše ocene za ponašanje na mokroj podlozi.

Uniroyal gume pružaju maksimalnu otpornost na akvaplaningUniroyal gume specijalno su dizajnirane da smanje rizik od hidroplaninga i da obezbede optimalno prianjanje na mokrim putevima.  Pri brzini od 100 kilometara na sat, Uniroyal guma sposobna je da odvede sa gazeće površine oko osam litara vode svake sekunde.  Guma Uniroyal RainSport, na primer, pri brzini od 80 kilometara na sat, sa gazeće površine odvede oko 30 litara u sekundi, odnosno 1.800 litara u minutu.

Uniroyalov razvojni tim intenzivno istražuje i razvija. Zato se i konstantno unapređuju sve komponente Uniroyal guma; od šare preko gumene smese koja je stvorena za kišne uslove. S obzirom da u Velikoj Britaniji i Irskoj kiša pada oko 165 dana godišnje, rizik od udesa po kišnom vremenu dva puta je veći.

Jedan od najpoznatijih proizvoda Uniroyala je guma po imenu “Tigrova šapa” (Tigar Paw). Predstavljena je šezdesetih godina i bila je deo originalne opreme za „mišićave“ američke automobile kao što je, na primer, Pontiac GTO. Koliko je ovaj proizvod popularan govori činjenica da Uniroyal i danas ima liniju guma pod imenom „Tigrova šapa“.

United Stated Rubber Company osnovana je 1892. godine u Konektikatu, a 1961. postaje Uniroyal Inc. Godine 1990. godine francuski Michelin kupuje ovaj brend. Sa tim korakom, Uniroyal počinje da beleži poslovne uspehe. Nakon dvadeset godina, na televizijske reklame vratio se Uniroyal tigar, televizijska maskota sedamdesetih godina.

Internet Prodaja Guma u svojoj ponudi ima letnje putničke Uniroyal gume: Uniroyal RainExpert, Uniroyal RainSport 2; zimske dezene za putnička vozila: MS Plus 66, MS Plus 77; letnje gume za kombi vozila: Uniroyal RainMax, Uniroyal RainMax 2; zimske gume za kombi vozila: Uniroyal SnowMax 2.

9 Komentara
 1. Josip 8 година ago

  Pozdrav di se proizvode uniroyal gume?

  • Ljiljana Pavkov 8 година ago

   Pozdrav Josipe, Uniroyal su gume iz Continental grupacije. Mahom se proizvode u Nemačkoj, ali i u nekom drugim zemljama – Rumunija, Češka, Bugarska… Kao što je to slučaj i sa mnogim drugim proizvođačima, pa su proizvodni procesi rašireni po celom svetu, a ne više samo u matičnim zemljama.

 2. Nenad Stojanovic 6 година ago

  Upravo sam kupio nove uniroyal rain sport 3 gume, prednje 205/55/16 I zadnje 225/50/16. Video Sam da su sare na jednoj strani u obliku slova V, a na drugoj strani auta ta Ista sara Je okrenuta suprotno u odnosu na smer kretanja, kao obrnuto V. Na prethodnom modelu rain sport 2, koje sam imao, sare su bile simetricne.
  Molim vas da mi objasnite o cemu se radi?
  Da li su mozda poceli da prave Leve I Desne gume?
  Pozdrav,
  Nenad

  • Ljiljana Pavkov 6 година ago

   Pozdrav Nenade, nisu počele da se proizvode leva i desna guma. U pitanju je asimetričan dezen i na samoj gumi piše koja strana gume treba da bude okrenuta spolja a koja unutra prilikom motaže. Tako montirane, kada bi mogle da se okrenu jedna prema drugoj, izgledale bi kao da se gledaju u ogledalu.

 3. Nenad Stojanovic 6 година ago

  Pozdrav Ljiljana, u pravu ste da bi izgledalo kao da se gledaju u ogledalu, ali im je smer obrtanja suprotan. Tako da gume na levoj strani auta odvode vodu, a gume na desnoj strani skupljaju vodu I podbacuju pod tocak, sto moze da izazove aqua planing na desnoj strani,samim Tim do smanjene kontrole upravljanja! Moje pitanje je: da li je efekat voznje u kisnim uslovima isti na obe strane vozila, to jest, da li je frikcija ista na obe strane?
  Pozdrav,
  Nenad

 4. Nenad Stojanovic 6 година ago

  Izgleda mi da je pitanje koje sam postavio jos 28. Aprila dosta problematicno, posto ne odgovarate!
  Pozdrav,
  Nenad

  • Ljiljana Pavkov 6 година ago

   Pozdrav Nenade, izvinjavam se što odgovor kasni. Sve što sam navela u mom prethodnom odgovoru stoji kao tačna i proverena informacija, potekla od proizvođača guma. Izgled asimetričnog dezena može vrlo lako da dovede do polemike oko toga kako se guma montira na vozilo i kako se ponaša u različitim uslovima. I mi smo je u nekoliko navrata vodili, jer nam je mnogo toga bilo nelogično.
   Dezen Rain Sport 3 posebno je konstruisan za kišne uslove. Voda se istiskuje kroz uzdužne kanale, ali i strelasti kanali za odvođenje takođe zahvataju vodu, a zbog velike sile koja učestvuje u naleganju gume na put kod velikih brzina, lako je istiskuju preko bočnih kanala, bez obzira na naizgled suprotno usmerenje.
   Timovi različitih stručnjaka su ovo osmislili, moje kolege i ja možemo da Vam prenesemo teoriju, a Vi kao korisnik dajete konačnu reč. Bilo bi nam svima vrlo korisno da nam prenesete iskustvo koje ćete steći vožnjom po kišnom vremenu na ovim gumama. Unapred Vam se zahvaljujem u ime celog tima i svih onih koji će to iskustvo pročitati.

 5. igor 5 година ago

  Ako je gunma dizajnirana za kišne uslove, kakva je ova guma na sušne uslove ?

  • Ljiljana Pavkov 5 година ago

   Pozdrav Igore, nadamo se da će namm se javiti neko ko je vozio Uniroyal, pa da nam prenese svoje iskustvo.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?