Hankook Tire Group je južnokorejska kompanija, sa sedištem u Seulu, koja proizvodi gume. To je osma gumarska kompanija po veličini na svetu.

Hankook gume

Hankook je osnovan 1941. godine kao Chosun Tire Company, a tek 1968. godine dobija današnje ime.

Ova kompanija počela je da beleži značajne uspehe zahvaljujući proizvodnji radijalnih i dijagonalnih guma. Danas Hankook sarađuje sa raznim proizvođačima automobila i snabdeva ih gumama originalnih dimenzija.

Hankook godišnje proizvede 50 miliona guma, a pored ovog posla, bavi se i prodajom baterija, aluminijumskih felni i papučica za kočnice.

Najveći preokret dogodio se 2011. godine kada je Hankook uložio 1,1 milijardu dolara za izgradnju fabrike u Indoneziji. Sve sa ciljem da postane peta kompanija za proizvodnju guma na svetu.

Tada je i zvanično počeo izvoz Hankookovih guma na severnoameričko, azijsko i srednjeistočno tržište. Danas se njihove gume prodaju u preko 180 zemalja.

Iako je na listi najvećih gumarskih proizvođača tek na osmom mestu, Hankook je sedmi u globalnoj prodaji.

Danas ima preko 14.000 zaposlenih u četiri predstavništva, 20 prekookeanskih predstavništava i 5 razvojnih i istraživačkih centara širom sveta.

Hankook je učestvovao u moto-sportu u Evropi, Severnoj Americi i Aziji. Sa Hankookovim “brzim” gumama takmičio se Ferrari F430 GT 2009. godine na La Mansu.

Od 2011. godine Hankook je generalni sponzor nemačkog turing turnira „Deutsche Tourenwagen Masters“.

Internet Prodaja Guma u svojoj ponudi ima letnje Hankook gume: Optimo K715, Kinergy Eco; gume za sve sezone: Optimo 4S; zimske gume: W442, Winter ICept RS,  Icebear.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?