U kompaniji Nokain navode da njihov dezen iLine nudi udobnost i komfor bez kompromisa.

Ovo su letnje gume sa asimetričnim dezenom, predviđene za mala i srednja porodična vozila. One nude najbolje performanse čak i u ekstremnim uslovima. Karakteriše ih visok stepen sigurnosti na mokrim putevima, lako i stabilno upravljanje, glatka vožnja i mali otpor prema kortljanju.

Dizajnirane su za letnje uslove u centralnoj Evropi i nude ekonomičnu i udobnu vožnju u različitim vremenskim uslovima. Proizvođač tvrdi da se ovaj model lako nosi kako sa vrelim asfaltom, tako i sa mokrim kolovozom.

Nokian iLine - udubnost i komfor bez kompromisa

Osnovne karakteristike dezena Nokian iLine

Asimetričan dezen obezbeđuje odlično prijanjanje i na vlažnim i na suvim podlogama. Spoljašnji rameni deo sa krutim blokovima poboljšava upravljivost i bočnu stabilnost u krivinama. Unutrašnji deo obezbeđuje brzo odvođenje vode sa kontaktne površine i smanjuje rizik od nastanka akvaplaninga u vlažnim uslovima. Centralni deo povećava stabilnost vozila.

Nokian iLine protiv akvaplaninga

Ovaj dezen ima polirane obodne drenažne kanale. Njihova glatka i klizava površina doprinosi efikasnom odvođenju vode. Tako se postiže još bolja zaštita od akvaplaninga. Otvoreni, optimizovani dizajn glavnih žlebova povećava ukupan kapacitet vode koja se odvodi. Na taj način se osigurava da Nokian iLine bude stabilan i da sprečava nastanak akvaplaninga.

Nokian iLine protiv akvaplaninga

Kako bi voda još brže odlazila, inžinjeri su na poseban način oblikovali žlebove između blokova u zoni ramenog dela. Na određenom delu žlebova napravljena su suženja. Na mestima sužavanja odvodnih kanala dolazi do ubrzavanja protoka vode, usled čega se voda brzo uklanja sa kontaktne površine.

Tihi kanali (Silent Groove)

Još jedna tehnološka inovacija primenjena je na dezenu iLine. Reč je o tihim kanalima nazvanim Silent Groove. U zidovima tih uzdužnih kanala nalaze se polukružna udubljenja slična lopticama za golf. Ova inovacija doprinosi manjim turbulencijama u vazduhu, što sprečava neprijatan zvuk sa spoljašnje strane vozila i obzebeđuje akustičan komfor unutar njega.

Zbog povećanog područja za protok vazduha, guma se manje zagreva. Rezultat je povećana otpornost na habanje i duži radni vek gume.

Smeša

Nokian je pionir u svojoj oblasti kada je u pitanju ekologija i zaštita životne sredine. Unapređena je gumena smeša pomoću koje su vešto iskombinovane sigurnost i briga za ekologiju. U smeši se nalaze silika i ulje bora i one ne samo da omogućavaju odlično prijanjanje na mokroj podlozi, već i efikasno smanjuju intermolekularno trenje. Ovo je još jedan od činilaca zbog kojeg se guma manje zagreva. Troši manje goriva, a emisija štetnih gasova je smanjena na minimum.

Da li i vi imate na vašem ljubimcu montirane Nokian gume? Pišite nam o vašem iskustvu u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?