UHP gume za sportske automobile

Guma mora da „isprati“ vozilo; njegovu snagu, performanse, ali mora da isprati i stil vožnje.

Zato se automobili visokih performansi „uparuju“ sa gumama visokih performansi koje mogu da podnesi ekstremne uslove pri zaista velikim brzinama.

Gume se dizajniraju da bi odgovarale određenoj vrsti vozila. Tako mu pomažu da postigne svoje maksimalne performanse, odnosno odgovarajuća guma izvlači maksimum iz vozila.

Na primer, za kamion se preporučuju gume koje mogu podneti velika opterećenja, a koje nisu pravljene za „jurcanje“ putem, jer je namena vozila drugačija. Ako bi se napravila guma koja bi mogla da ponese veliki teret i da juri preko 220 kilometara na sat, sasvim izvesno bi bila nepotrebno skupa.

Slično tome, ako bi se gume koje su pravljene za brzine preko 300 km/h montirale na običan hečbek, samo bi se izgubila njihova svrha jer ovaj tip vozila ne bi mogao da postigne pomenutu brzinu. Cena vozila bi bila ironično visoka upravo zbog skupih guma.

„Brze“ gume preporučuju se za vozila koja mogu da postignu brzinu veću od 210 km/h.

Automobili ove kategorije prostiru se od hot hečbekova, sportskih sedana, sportskih kupea, sportskih automobila i superautomobila. Kao što ste mogli da zaključite, „brze“ gume u direktnoj su vezi sa indeksom brzine.

Ove gume napravljene su od dugotrajnijih i skupljih materijala da bi bile otporne na visoke temperature pri velikim brzinama.

Suština naše priče je da su gume namenjene vozilima. Dokle god je tako, gume će pomagati vozilu da postigne pun potencijal i obrnuto.

Izvor – ZigWheels

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?