Auto gume BF Goodrich g-Force Winter2 su tipične zimske gume za putnička vozila. Njihova gazeća površina ima usmeren, V dezen. Ove gume karakteriše velika otpornost na pojavu akvaplaninga. Kao rezultat, dobili smo pouzdane gume koje dobro prijanjaju na mokroj podlozi i na snegu.

Lansirane su 2016. godine i tako upotpunile asortiman moćne kompanije MICHELIN. Zajedno sa Kleberom, BF Goodrich je deo njihove velike porodice. Po kvalitetu, svrstavaju se u srednju kategoriju.

Poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju

U odnosu na prethodnu generaciju g-Force Winter, nova verzija ima agresivniji dezen i mnogo bolje prijanjanje na mokrim površinama. Po EU označavanju, ova karakteristika obeležena je oznakom B.

Poboljšanje performansi je nastalo prvenstveno zahvaljujući optimizaciji dizajna usmereng dezena. Kod prethodnika, g-Force Winter, centralni deo gazeće površine je bio izrađen ucelo, bez ikakvih preseka. Zamenjen je centralnim delom koji je ispresecan žlebovima. Takođe, maksimalni broj poprečnih zareza sa oštrim ivicama, smešten je u središnjem delu gazeće površine. Na ovaj način se povećala stabilnost na snegu.

Pomenuti žlebovi koji idu od centra ka ramenom delu omogućavaju i brzi odvod vode i snega sa podloge. Tako se smanjuje rizik od nastanka akvaplaninga.

Rameni blokovi se račvaju na krajevima i daju stabilnost u krivinama. Takođe, bokovi gume su ojačani, pa to povećava sposobnost vozila da izađe na kraj sa zanošenjem.

Uloga lamela u poboljšanju karakteristika

Mnogobrojne lamele nalaze se na celoj gazećoj površini. Ivice su im vrlo oštre, pa omogućavaju stabilnost i dobro prijanjanje na snegu. Takođe, veličina i gustina lamela se smanjila, ali se zato njihov broj povećao za 40%. Time su postigli da bude poboljšana dinamika ubrzanja, a takođe i da se povećaju performanse kočenja u zimskim uslovima.

Broj trodimenzionalnih lamela povećan je za 12%, što daje pozitivan efekat kod iznenadnog kočenja i kod vuče prilikom ubrazavanja. Za efikasno kočenje i upravljanje zadužene su dve vrste lamela – ravne u centralnom delu i cik-cak u ramenom delu.

Inovativna smeša Helio Compound 3G

Sastav inovativne gumene smeše koja se zove Helio Compound 3G sadrži u sebi siliku i suncokretovo ulje. Ovakva smeša obezbeđuje gumi odlične performanse na niskim temperaturama. Pored ovoga, utiče na duži životni vek gume.

Oznake na boku gume imaju veliki kontrast u odnosu na podlogu. Tako ispisane, daju odličan vizuelni efekat. Ovo je mali detalj koji će se sigurno dopasti vozačima koji nastoje da im vozilo izgleda što atraktivnije.

Kakvo je vaše mišljenje o gumama iz Michelin-ove grupe? Pišite nam u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma pogledate na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?