Nokian WR D3 je novi zimski dezen poznatog finskog proizvođača NOKIAN, koji je u novembru ove godine odneo pobedu na testu zimskih guma nemačkog SportAuto portala u dimenziji 225/45 R17. “Objektivno gledajući u zimskim uslovima vožnje Nokian WR D3 je u samom vrhu. Protiv izvrsne moći prijanjanja Finca ostali se uzaludno bore. Na snegu je pobednik u kočenju, a takođe obezbeđuje i najbolju trakciju u odnosu na konkurenciju.“

Istraživanja su pokazala da je bljuzgavica opasnija po vozače od snega ili akvaplaninga. Nokian WR D3 ima usmeren dezen sa koso raspoređenim blokovima duž gazećeg sloja koji aktivno sprečavaju proklizavanje. Ovo inovativno rešenje pod nazivom „Slush Blower“ bukvalno izduvava vodu i bljuzgavicu iz kanala na gumi, koji su još i polirani čime je čišćenje kontaktne površine još brže.

Winterreifen; Test; 2013; ADAC; Landsberg; 225/45 R17; 1; Nokian; WR D3

Winterreifen; Test; 2013; ADAC; Landsberg; 225/45 R17; 1; Nokian; WR D3

Pažljivo testirana struktura ovog dezena garantuje izvrsne karakteristike u vožnji i stabilnost prilikom upravljanja, naročito prilikom skretanja i sličnih manevrisanja automobilom. Uprkos velikom broju i gustini lamela, blokovi gazećeg sloja zadržavaju svoju tvrdoću, što obezbeđuje odlično prijanjanje. Takozvani „Cool Touch“ dizajn smanjuje trenje i emisiju toplote koju prouzrokuje pomeranje lamela tokom vožnje. Zbog toga Nokian WR D3 ima mali otpor pri rotaciji što ujedno znači manju potrošnju i manje emitovanog ugljen-dioksida u atmosferu.

Besprekorna zimska vožnja je moguća jedino ukoliko su gume u dobrom stanju. Nokian WR D3 ima indikator bezbedne vožnje (DSI), sa oznakom pahuljice, uz pomoć kog je lako ustanoviti preostalu dubinu šare u milimetrima. Pored toga na boku gume se još nalaze i podaci o preporučenom pritisku koga se treba pridržavati kako bi upravljanje bilo preciznije, gume imale duži vek trajanja, a potrošnja goriva bila optimalna.

U toku je akcija besplatne isporuke za sve dimenzije Nokian WR D3 koje se trenutno nalaze u ponudi IPG internet prodavnice. Akcija traje do kraja novembra.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?