Nove gume Continental WinterContact TS 870 rezultat su najnovijih istraživanja kompanije Continental i pokazuju odlične karakteristike u svim zimskim uslovima. Predviđene su za sezonu 2020/2021. godinu.

Ovo su zimske gume za kompaktna i putnička vozila srednje veličine. Po rečima proizvođača, gume obezbeđuju perfektnu kontrolu na snegu i ledu, veliku otpornost na akvaplaning, odličnu stabilnost na mokrom asfaltu, veliku kilometražu i malu potrošnju goriva.

Novi WinterContact TS 870 je naslednik prethodnog modela WinterContact TS 860, višestruko nagrađivanog na mnogim testovima. Njihov reklamni slogan je “Sve zimske gume su iste, sve dok ulice ne postanu bele”. On jasno ističe ostvarenje ambicije nemačke kompanije da budu po kvalitetu prvi među najboljima.

Poboljšanja u odnosu na prethodni model

Continental WinterContact TS 870 - još bolji od višestruko nagrađivanog prethodnika

Dezen gazeće površine je značajno poboljšan i daje odlične rezultate. Pokazalo se da su karakteristike kočenja  i upravljanje na snegu bolji za 5%. Takođe, pozitivne promene utiču na prijanjanje na snegu i na mokroj i suvoj podlozi.

Pored ovoga, inžinjeri iz Continentala postigli su dobar rezultat u pogledu ekoloških karakteristika. Povećali su kilometražu za 7%, a istovremeno smanjili otpor pri rotaciji za 4%.

U odnosu na svog prethodnika, više od 10% blokova gazeće površine je u kontaktu sa gazećom površinom. Tako je postignuto da kočenje na ledu bude bezbednije.  Njihove oštre ivice i kanali rade poput vetrobranskog brisača. Oni brzo raspršuju rastopljenu vodu sa zaleđene površine, kako bi guma ostvarila dobro prijanjanje.

Karakteristike modela

Continental WinterContact TS 870 - još bolji od višestruko nagrađivanog prethodnika

1. Za sigurnije upravljanje na snegu primenjen je koncept trostrukih kanala. Duboki paralelni kanali u kombinaciji sa dijagonalnim žlebovima, omogućavaju  efikasnije i bolje držanje na snegu prilikom pravolinijskog kretanja kao i prilikom skretanja; 

2. 3D lamele obezbeđuju optimalan ugao pritiska na snegu, tako da guma prodire dublje u sneg i obezbeđuje bolje prijanjanje;

3. Zahvaljujući dubokim kanalima za odvođenje smeštenim u sredini gazeće površine, voda se sa kontaktne površine evakuiše vrlo brzo. Tako se ostvaruje bolja zaštita od akvaplaninga.

Smeša Cool Chili

Smeša je usavršena i ima u sebi specijalnu smolu. Kao i kod prethodnog modela,  smeša se zove Cool Chili (varijanta BlackChili smeše). Doprinosi dobrim karakteristikama pri kočenju na mokrom asfaltu.

Ovakva smeša daje gumi veliku elastičnost. Zahvaljujući tome, ona ima bolji kontakt sa podlogom na niskim temperaturama.  Takođe utiče na smanjenje habanja i povećanje kilometraže, i istovremeno smanjuje otpor pri rotaciji.

Napori koji su uloženi u dizajniranje ove gume i sve navedene karakteristike, upućuju na to da su ovo savršene gume za sve uslove u zimskim mesecima.

Kakvo je vaše iskustvo sa gumama iz ove kompanije? Pišite nam o tome u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?