Kleber Transpro 4S su poluteretne gume za kombi i laka dostavna vozila. Imaju usmeren dezen, a predviđene su za upotrebu tokom cele godine, tzv. gume za sve sezone.  Razvijao ih je  Michelin-ov odeljak za teretna komercijalna vozila. Model se pojavio na tržištu 2017. godine. Karakteriše ga otpornost na velika opterećenja, dug životni vek, velika kilometraža, kao i mali otpor prilikom rotacije. Pored ovoga, imaju pouzdano prijanjanje na mokroj podlozi i putevima prekrivenim snegom.

Kleber Transpro 4S pouzdana vožnja tokom cele godine

Interni testovi Michelin-a

Model je dizajniran tako da štedi vreme i novac. U skladu sa označavanjem guma po propisima EU, za potrošnju goriva imaju oznaku “C” što je odličan indikator za ovu vrstu vozila.

U prilog ovome govori i podatak da ove gume za sve sezone štede više goriva nego zimske Kleber Transalp 2. Tokom janura i februara 2016. godine, Michelin je sproveo interne testove u kojima je poredio karakteristike nekih svojih guma. Testovi su pokazali da Transpro 4S u dimenzijama  235/65 R16 i 215/65 R16 u poređenju sa Transalp 2 u istim dimenzijama, ima manji otpor pri kotrljanju za 18%.

Kleber Transpro 4S pouzdana vožnja tokom cele godine

Proizvođači dalje tvrde, da su ove gume za sve sezone sigurnije na snegu nego Kleber Transalp 2. Pomenuti interni testovi su sprovedeni krajem januara 2016.  u Barselonetu u Francuskoj i krajem februara  2016. godine u Ivalou u Finskoj. Rađeni su testovi na već pomenutim dimenzijama. Na boku guma pronaći ćemo oznaku M+S i pahulju uokvirenu planinom, kao potvrdu da su pouzdane na snegu.

Za prijanjanje na mokroj podlozi ocenjene su oznakom “B” što im daje dobru poziciju u odnosu na glavne konkurente. Karakteristike na mokroj podlozi mogu se porediti sa karakteristikama letnjih guma i znatno su bolje nego kod zimskih poluteretnih guma.

Kod nas na tržištu Kleber Transpro 4S se nalazi već nekoliko godina. Da li su se rezultati testova  koje je radio Michelin pokazali kao tačni? Kakvo je vaše iskustvo? Podelite ga sa nama u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?