Zima nam diše za vratom! Uprkos nedavnim blagim dnevnim temperaturama za ovo doba godine, zaleđene šoferšajbne i poledica na putu je nešto sa čime se susrećemo skoro svakog jutra. Šta je potrebno da uradite kad živa u termometru vrtoglavo padne a put bude prekriven ledom? Evo nekoliko korisnih saveta, a ukoliko i vi imate neki, slobodno ga podelite sa nama.

Ne dozvolite da vas iznenadi poledica

1. Proverite da li vaš automobil ima ABS ili ESP sistem. Potrebno ih je drugačije podesiti kada vozite po snegu ili ledu, pa to i učinite.

2. Pobrinite se da u kolima imate tečnost za odmrzavanje i neku alatku kojom ćete sastrugati led sa spoljašnje strane. Pre nego što krenete, obavezno očistite sva stakla kako biste imali što bolju vidljivost, a svakako uključite ventilaciju da razmaglite unutrašnjost automobila.

3. Kada krećete po ravnoj površini ili nizbrdici, koristite drugu brzinu, oslobodite kvačilo i dodajte gas veoma nežno. Ukoliko je moguće, ne parkirajte se na uzbrdici kako ne bi morali da krećete uzbrdo.

4. Dok vozite koristite veće brzine, kako biste smanjili mogućnost šlajfovanja točkova.

5. Zaustavni put se povećava i do deset puta kada je put prekriven poledicom, pa držite veću razdaljinu u odnosu na automobil koji vozi ispred vas.

6. Ukoliko proklizate, sklonite nogu sa gasa, otpustite kvačilo i manevrišite nežno i lagano, bez naglih pokreta. Kočite motorom, prebacujući iz veće u manju brzinu, a kočnicu upotrebite tek na samom kraju.

Jasno je kao dan da moramo da poštujemo vremenske prilike i prilagodimo vožnju u zimskim mesecima. Najbitnije je da se mentalno pripremimo i imamo pravu opremu za zimske uslove vožnje, zato se setite prošle zime, koji su vas to problemi u vožnji mučili, i šta je to potrebno da biste ih ove godine izbegli.

I za kraj, ukoliko su odgovarajuće zimske gume ili gume za sve sezone jedan od načina da vožnja tokom ove zime bude što bolja i sigurnija, IPG internet prodavnica vam stoji na raspolaganju.

Izvor: Blackcircles.com

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?