Ovo su gume čiji izgled dezena prkosi logici i izaziva mnogo polemike.
Uniroyal RainSport 3 su gume koje imaju asimetričan dezen gazeće površine.

Uniroyal RainSport 3 izgledom prkosi logici

Na boku gume utisnuta je oznaka outside. Ona govori o tome da prilikom montiranja gume, ta strana treba da bude sa spoljašnje strane automobile. Kada je na ovaj način podešena na felnu, može da se montira na bilo koju poziciju na automobilu.

Kada su gume montirane, strelasti kanali gume na jednoj strani automobila  usmereni su u jednom pravcu, a na drugoj strani automobila u drugom. Ova činjenica ne utiče na sigurnost tokom vožnje, ni na suvom ni na mokrom kolovozu.

Po preporuci proizvođača, asimetrične gume treba tako da se montiraju. Ona strana na kojoj piše outside treba da bude sa spoljašnje strane. U slučaju da ove gume nisu ovako montirane, prednost svih performansi neće doći do izražaja na pravi način.

Uniroyal RainSport 3 stabilan je u krivinama

RainSport 3 dizajniran je tako, da se i unutrašnji i spoljašnji bokovi gume nose sa različitim zahtevima na putu. Posebno se ističe rameni deo na spoljašnjem delu gume. On je predviđen da daje stabilnost vozilu u krivinama i da daje preciznost tokom upravljanja.

Kanali na gazećoj površini postavljeni su pod uglom, čime se smanjuje buka tokom vožnje.

Uniroyal RainSport 3 za opuštenu vožnju po kiši

Široki uzdužni kanali primaju u sebe veliku količinu vode i uspešno ih odvode sa mokrog kolovoza. Strelasti kanali za odvođenje takođe zahvataju vodu. Kod velikih brzina, orgomne sile učestvuju u naleganju gume na put. Zato se voda lako istiskuje preko bočnih kanala, bez obzira na naizgled suprotno usmerenje.

Uniroyal RainSport 3 za opuštenu vožnju po kiši

Kao rezultat, kontaktna površina gume odlično naleže na podlogu i time se izbegava pojava akvaplaninga.

Uniroyal RainSport 3, pored toga što ima odlične performance gazeće površine, daje visok stepen sigurnosti, a mora im se priznati, imaju i izuzetno efektan izgled.

Kombinovanje dezena

Izgled dezena RainSport 3, nastao je kombinovanjem dve vrste dezena – usmerenog i asimetričnog. Rezultat je maksimalna zaštita protiv akvaplaninga, dobro prijanjanje u krivinama i smanjen nivo buke u unutrašnjosti vozila

Revolucionarana tehnologija zasnovana na izgledu ajkuline kože

Moderna tehnologija ima mnogo toga da nauči iz prirode. Sa ovog polazišta, prilikom dizajniranja dezena RainSport 3, tehnologija se ugledala na izgled ajkuline kože. Uniroyal je prvi koji je primenio ovu tehnologiju.

Revolucionarana tehnologija zasnovana na izgledu ajkuline kože

Površina uzdužnih kanala rađena je po novoj tehnologiji. Ona omogućava da se voda odvodi kroz kanale bez kovitlanja, čime  se povećava brzina odvođenja vode i sprečava nastanak akvaplaninga.

Uniroyal RainSport 3 u onosu na standardne gume

U odnosu na standardne gume bolje odvode vodu sa površine, imaju kraći zaustavni put, bolje držanje u krivinama i stvaraju manju buku.

RainSprot 3 u odnosu na prethodnika

Poboljšan je u odnosu na svog prethodnika RainSport 2. Bolje im je upravljanje na mokrim i suvim podlogama. Takođe, kraći im je zaustavni put na mokrim podlogama, smanjen je otpor kotrljanja i nivo buke.

Uniroyal gume spadaju u srednju kategoriju po kvalitetu, i dolaze nam iz Continental grupe.

Imate iskustva sa ovim gumama? Podelite ih sa nama.

2 Komentara
  1. goran 5 година ago

    Prošle godine sam kupio uniroyal 3 rain sport,225-45/17 i imam samo pohvalu.Za kišu su odlične pri brzoj vožnji.U krivinama nisam imao probleme .Na visokim temperaturama solidno leže na podlogu.Nekako mi beže,ali , pri umerenoj vožnji su odlične.Naravno,visoka temperatura na svakoj gumi menja osobine.Komercijalne gume nisu baš za sportsku vožnju.Sa njima sam prešao oko 11000 km raznih podloga i primetio sam da odlične na temperaturama ispod 30 stepeni.

  2. Nikola 5 година ago

    Mnogo ljudi nije čulo za njih, u tom cenovnom rangu lično mislim da su odlični.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?