Zimske gume – obavezne od 1. novembra SLIKA 2

U poslednjih par nedelja se dosta govori o novom Pravilniku o tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju koji bi trebalo da uskoro bude usvojen, a kojim će upotreba zimskih guma postati obavezna. Pomenuti pravilnik predviđa upotrebu zimskih guma, sa oznakom M+S i oznakom pahuljice, od 1. novembra do 1. aprila, na sva četiri točka.

Dubina gazećeg sloja na zimskim gumama prema novom pravilniku neće smeti da bude manja od 4mm, a u obaveznu zimsku opremu će spadati i lanci, koje će vozači morati u navedenom periodu da imaju u svom vozilu. Za nepoštovanje novog pravilnika predviđene je kazna od 3000 dinara.

Iako će uvođenje ovog pravilnika neminovno dodatno opteretiti kućni budžet srpskih vozača, posedovanje četiri letnje i četiri zimske gume gledano na duže staze je najisplativije rešenje, naročito kada se uzme u obzir činjenica da se gume vožnjom van njihove upotrebne sezone mnogo više habaju i kraće traju.

Posedovanje dva seta guma, letnjeg i zimskog, je takođe najsigurnije rešenje kada je bezbednost u vožnji u pitanju, posebno u zimskom periodu, kada je veća moć prijanjanja i zaustavljanja zimskih u odnosu na letnje gume od presudnog značaja.

3 Komentara
  1. zoran 14 година ago

    U pravu ste da je najsigurnije da se zimi voze zimske gume,sve se radi u skladu sa EU,samo nam plate nisu uskladu sa EU,nije fer za ovaj jadan narod koji se grči i jedva sklapa kraj sa krajem.Lako je gospodi koja ima pare pa može da diže cene i da izvoljeva!!!

  2. Dušan 14 година ago

    Sve je to lepo i korisno i Zoranova primedba je na mestu, ali ima jedan mali detalj, ako čovek nema šupu, garažu, kuću ili neko drugo mesto, gde da drži četiri gume ili četiri točka tokom cele godine.Zamislite podstanara sa sve četiri točka na vratima kod gazdarice.

  3. admin 14 година ago

    Da, čuvanje guma može predstavljati problem. Jedino rešenje za one koji ne mogu na pravilan način uskladištiti gume kod kuće jeste da ih uskladište u nekom servisu koji pruža ovu vrstu usluge.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?