Rađene po najnovijoj tehnologiji, zimske auto gume Michelin Alpin 6 oduševile su mnoge ljubitelje guma. Tehnologija stalnog prijanjanja (EverGrip) beskompromisno ih izdvaja u odnosu na konkurenciju.

Ovo su zimske gume prilagođene vremenskim uslovima koji prevladavaju u Evropi tokom zimskih meseci. Na tržištu su se pojavile u martu 2018. godine. Krakteriše ih pouzdano držanje i efikasno kočenje na snegu. Takođe, stabilnost i lakoća kontrole na mokrom putu, glatka i tiha vožnja, kao i optimalna potrošnja goriva.

Zimske auto gume Michelin Alpin 6 su zamenile prethodnu verziju – Alpin 5, nakon četiri godine od početka proizvodnje. Četiri godine rada na šestoj generaciji ove popularne linije bile su vrlo uspešne. Rezultirale su serijom inovacija. Stoga se uspešno suprotstavljaju dostignućima svojih neposrednih konkurenata. To su kompanije sa kojima već dugi niz godina stoje rame uz rame – GoodYear, Dunlop, Continental, Bridgestone i Pirelli.

Šta je tehnologija stalnog prijanjanja – EverGrip?

Inžinjeri u kompaniji Michelin uložili su sve svoje raspoložive resurse, kako bi učinili da ovaj model i njegove performanse budu što dugotrajniji. Akcenat je na značajnoj efikasnost ovih guma čak i kada su pohabane. Za ovo je zaslužna savršena tehnologija stalnog prijanjanja (EverGrip tehnologija), koja je uspešno korišćena kod guma Michelin CrossClimate +, Michelin Premier A / S, Michelin Premier LTX.

Ova tehnologija omogućava da guma ima pouzdan kontakt na zimskim putevima, čak i kada je pohabana. Suština ove tehnologije je jednostavna. Kada se guma istroši do određenog nivoa, pojavljuju se skriveni široki kanali za odvođenje. Kako se pojavljuju, tako se otvaraju i šire. Kao da ispod gornjeg sloja dezena postoji još jedan.

Vožnja po usponu

Ubrzanje i vuča po snežnom brdu sa nagibom od 12%.

Ubrzanje i vuča pohabane gume je bolje od konkurenata u istim uslovima. Proračun je rađen pri vožnji po snežnom brdu sa nagibom od 12%. Laboratorijski testovi izdržljivosti predviđaju dugotrajnost za zimske gume Michelin Alpin 6.

Eksperti TUV SUD potvrđuju kratak zaustavni put  kod guma Alpin 6

Eksperti kompanije TUV SUD sproveli su testiranje vodećih proizvoda. Ono je otkrilo niz prednosti u odnosu na konkurenciju. Konkretno, zaustavni put pohabanog Michelina Alpin 6 u dimenziji 205/55 R16 91H, bio je kraći za 5,4 m od guma Dunlop Winter Sport 5, GoodYear Ultra Grip 9, Nokian WR D4 i Continental WinterContact TS 860 u istoj dimenziji.

Karakteristike dezena i smeše auto guma Michelin Alpin 6

Dezen ovih guma je usmeren. Blokovi u centralnom delu ispresecani su mnogim lamelama. Zahvaljujući tome, optimizuje se prijanjanje u uzdužnom i poprečnom pravcu. Veliki rameni blokovi olakšavaju manevre u velikoj brzini.

Višeslojna smeša pored silike uključuje specijalne plastifikatore i funkcionalne polimere. Ona pospešuje prijanjanje na snegu i „lepljenje“ na suvoj i mokroj podlozi. Takođe, povećava energetsku efikasnost i otpornost na habanje. Smeša je otporna na mraz, pa je upravljanje na niskim temperaturama odlično.

Ukratko, kratak zaustavni put, maksimalan broj pređenih kilometara i savršeno držanje su osobine koje ih krase.

I naravno – ovo su gume podjednako sigurne od početka do kraja svog veka.

Sve ovo napred rečeno može da se sažme u samo nekoliko reči – Michelin Alpin 6.

Da li je i vaše iskustvo sa njima kao što je napred navedeno? Pišite nam u komentarima.

Aktuelnu ponudu guma potražite na našem sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?