Michelin gume se proizvode za praktično svaki tip vozila od auto guma, preko guma za kombi vozila, guma za crossovere i sportska vozila. Za svaku gumu koja je izašla iz njihove fabrike važi pravilo: “Mobilnost i održivi razvoj planete i društva, pre svega”. Zato su Michelinove najekonomičnije gume označene Green X simbolom.

Michelin Green X – guma koja štedi gorivo

Iako veliki broj vozača razume ekološki nastrojenu mobilnost, dobar deo njih nije svestan koliki je uticaj guma na energetsku efikasnost njihovog vozila. Posebno se ne shvata uticaj guma na okolinu.

Bez obzira na to koja vrsta goriva se koristi (benzin, dizel ili je vozilo na hibridni pogon), energija je neophodna da bi se vozilo kretalo. Optimizovanjem težine gume, unutrašnje strukture, gazećeg sloja i šara, smanjuje se otpor pri rotaciji, a pre svega, redukuje se potrošnja goriva, emisija ugljed-dioksida i ostalih gasova štetnih za životnu okolinu.

Michelin je sve svoje najekonomičnije gume nove generacije etiketirao Green X simbolom. Time se kupcima stavlja do znanja da će ova guma uštedeti gorivo njihovom vozilu ali i da joj je ekološka nastrojenost glavni adut.

Green X oznaka na boku gume garantuje jednu od najboljih efikasnosti u uštedi energije na tržištu. Njome se označavaju “zelene”, energetski efikasne gume. Da bi neka guma zaslužila Green X simbol, mora biti napravljena od smese “Green Power Compound”.

Osim što smanjuju potrošnju goriva, odnosno “prijatelj” su vašeg novčanika, ove gume osiguravaju izvanredne performanse, posebno kada je u pitanju prianjanje na mokrim putevima. O kvalitetu Michelinovih guma toliko se priča, a iz ove kompanije garantuju da su ekološke gume, odnosno one koje ponosno nose Green X oznaku, trajnije.

Za trke 24 sata Le Mans, na nekim vozilima koriste se isključivo Michelin gume sa Green X oznakom. Tako ova kompanija stvara sport koji je naklonjen prirodi.

U ponudi IPG prodavnice nalaze se Michelin gume sa Green X oznakom.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?