Glavna osobina po kojoj se CONTINENTAL Premium Contact 2 razlikuje od svojih prethodnika jesu 3D (trodimenzionalni) kanali, koji obezbeđuju optimalnu zaustavnu moć kako na suvom tako i na vlažnom kolovozu i sprečavaju pojavu akvaplaning (hidroplaning) efekta.

Plići deo 3D kanala pruža veću stabilnost blokovima u gazećem sloju i poboljšava moć prijanjanja, što obezbeđuje kraći zaustavni put po suvoj podlozi. Čak i kada su pod velikim naprezanjem, blokovi gazećeg sloja se ne razmiču, pa guma zadržava najveći mogući kontakt sa podlogom. Istovremeno ovaj ravnomeran kontakt sa površinom obezbeđuje bolje prenošenje sile na suv kolovoz.

CONTINENTAL Premium Contact 2

Zbog dubljeg dela 3D kanala ivice blokova gazećeg sloja su pod velikim uglom, čime se obezbeđuje da one presecaju vodu na putu poput brisača na vetrobranu. Ovakav direktan kontakt između gume i puta obezbeđuje kratke razdaljine pri kočenju, čak i na mokroj podlozi.

Zahvaljujući navedenom obliku 3D kanala, kada voda prolazi kroz njih stvara se efekat vrtloga i voda se iz njih brže izbacuje, čime se smanjuje rizik od pojave akvaplaninga. Ravnomeran okrugli oblik kontaktne površine takođe doprinosi smanjenju rizika pojave navedenog efekta.

Zbog asimetrične šare CONTINENTAL Premium Contact 2 ima odličnu upravljivost.

Kompaktan spoljašnji obod gume i smanjen broj blokova u gazećem sloju obezbeđuje optimalnu moć prijanjanja i odličnu stabilnost pri skretanju. Dvostruku blokovi u unutrašnjim rebrima obezbeđuju čvrstoću gazećeg sloja prilikom rotacije, što čini da je CONTINENTAL Premium Contact 2 stabilan u vožnji i ima dobru zaustavnu moć.

Otvoreni unutrašnji obod gume sa bočnim kanalima i povećanim brojem blokova u gazećem sloju utiču na smanjenje otpora pri rotaciji i efikasno odvodi vodu sa gazećeg sloja, čineći CONTINENTAL Premium Contact 2 udobnom i tihom za vožnju.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?