Inovativni proizvod o kome smo nedavno pisali, pojavio se pre nekoliko dana i na našem tržištu – MICHELIN gume CrossClimate. Ovo su prve letnje gume sa zimskim sertifikatom kojima je napravljen još jedan korak u razvoju u oblasti gumarske industrije.

MichelinCrossClimate2
Oduvek smo bili svedoci različitih prirodnih pojava, a jedna od njih je i smena godišnjih doba i uticaja koji ona donose u različitim aspektima života. Prilagođavali smo se, učili od prirode, koristili je i pobeđivali. Od pasivnih posmatrača, postali smo učesnici koji kreiraju napredak i osmišljavaju različite predmete u cilju poboljšanja svakodnevnog života. Na točak, kao jedan od najvećih izuma ljudske civilizacije, vekovima nakon početka korišćenja, dodat je proizvod koji je poboljšao njegovu funkciju prenosa tereta i prevoza. Naravno, reč je o gumi.

Od prve gume koja je mogla da se skine sa točka, pa do današnjih dana, prošao je jedan vek. Od tada pa naovamo, guma je pretrpela mnoge promene. Razvoj je u početku tekao sporo, ali je svaka promena bila na neki način revolucionarna. Međutim, poslednjih decenija, napori i resursi koji se ulažu u unapređivanje tehnologije proizvodnje guma su značajni, rezultati su očigledni, a novine svakodnevne. Tu su prve gume projektovane specijalno za vožnju po mokrim kolovozima; ubrzo potom počinje da se koristi smeša od kukuruza za izradu ekološki prihvatljivih guma. Sledi značajan izum u vidu RunOnFlat guma sa kojima je moguće nastaviti vožnju čak i nakon mehaničkog proboja. Nedugo nakon toga, pojavile su se gume koje aktivno prianjaju u krivinama, pa potom gume koje štede gorivo…

Spisak različitih rešenja u cilju poboljšanja svojstava guma dugačak je. Michelin CrossClimate je poslednja u tom nizu koja vozačima pruža još jedan od mogućih izbora prilikom odluke o tome za koje gume da se odluče prilikom kupovine. Gume za sve sezone nisu bile idealno rešenje za vožnju tokom cele godine, posebno za naše klimatske  prilike u kojima su izražene velike temperaturne razlike.

Međutim, gume CrossClimate odobrene su za upotrebu u zimskim uslovima i u onim zemljama u kojima je propisana upotreba zimskih guma u određenom periodu godine, pa bi mogle biti odgovor na zahteve koje nam klimatski uslovi postavljaju. Cene sa kojima su izašle na tržište neznatno su veće od klasičnih letnjih MICHELIN guma istih dimenzija. Ono što je još preostalo je, naravno, testiranje od strane vozača i prve rekacije koje nestrpljivo očekujemo.

I dok inovatori neprestano osmišljavaju nešto novo i svoje ideje pretaču u stvarnost kako bi nam život učinili kvalitetnijim, čovečanstvo svakim novim izumom slavi još jednu pobedu u podređivanju prirode svojim potrebama.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?