Prema zvaničnom saopštenju poznatog francuskog proizvođača automobilskih guma stiže proizvod koji će napraviti „istorijsku prekretnicu“. 

Michelin će ove godine ponuditi prve letnje gume sa zimskim sertifikatom pod nazivom CrossClimate. Konkretnije, Michelin CrossClimate je spoj letnje i zimske tehnologije izrade i svojstava automobilske gume, dakle spoj onoga što se do sada smatralo nespojivim. Ovaj inovativan proizvod se prilagođava klimatskim uslovima kombinujući prednosti letnjih i zimskih guma te je u potpunosti odobren za upotrebu u zimskim uslovima, uključujući zemlje u kojima je ugradnja zimskih guma propisana zakonom.

Ovu gumu, tvrde u Michelinu, krase i velika kilometraža, energetska efikasnost i udobnost. CrossClimate će biti dostupan uz ponudu postojećih Michelinovih letnjih i zimskih guma, s time da ovi drugi ostaju bitni na određenim tržištima i u određenim uslovima.

Nakon komercijalnog predstavljanja, Michelin CrossClimate će biti dostupan na tržištima 23 različite države, za točkove dimenzija od 15 do 17 inča, što pokriva oko 70% evropskog tržišta. Dodatne dimenzije u planu su za 2016. godinu.

Proizvođač tvrdi kako su vrhunska svojstva CrossClimate guma ustvari rezultat kombinacije tri tehnologije:

1. Inovativna mešavina profila – Površina profila je jako mekana i povećava mogućnost mešavine da prianja na najmanju neravninu na površini puta u svim uslovima vožnje. Drugo, novi podsloj profila optimizuje energetsku efikasnost gume smanjujući generisanje topline. Michelinovi inženjeri smanjili su ovaj rast toplote zbog upotrebe najnovije generacije silike, koja je ubačena u mešavinu profila, pa su time uspeli da smane potrošnju goriva.

2. Jedinstveni V profil – Ovaj jedinstveni V-oblik profila s oštrim uglom, optimizuje držanje na snegu: poprečno, zbog ugla središnje površine profila i uzdužno, zbog toga što je ugao oštriji u području ramena gume.

3. 3D dizajn sa kompleksnom geometrijom – na snegu proizvodi efekt kandži i time poboljšava prianjanje gume.

Ova mešavina naprednih tehnologija, plus prisutnost EverGrip™ tehnologije u ramenima gume, osigurava izvrsne performanse na snegu, preciznost na suvom i dugi radni vek.

Izvor – NetMobil

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?