Michelin Primacy 4 kao simbol trajnosti, obećava veliki broj pređenih kilometara uz sigurnu i bezbednu vožnju. U bogatom asortimanu kompanije Michelin, ovo je još jedan proizvod koji zaslužuje sve pohvale.

Ovo su letnje gume sa asimetričnim dezenom gazeće površine. Zahvaljujući dezenu, obezbeđen je visok nivo performansi na mokroj podlozi, čak i kada su gume već istrošene. Ovaj model je lansiran 2018. godine. Karakteriše ih visok stepen otpornosti na akvaplaning, efikasno kočenje tokom vožnje po kiši, udobna vožnja i dug životni vek.

Michelin Primacy 4 kao simbol trajnosti

Vrhunsko prijanjanje i trajnost

Michelin Primacy 4 se pojavio kao zamena za Primacy 3, čija proizvodnja je započela 2011. godine. Dosta vremena je utrošeno za razvoj nove generacije linije Primacy. Posmatrajući sam izgled dezena, reklo bi se da nema nikavih izmena. Ipak, ovo vreme nije uzaludno potrošeno. Napravljena su određena poboljšanja u odnosu na prethodnika, koja se odnose na udobnost tokom vožnje i prijanjanje u svim uslovima.

Da bi se postigao visok nivo prijanjanja korišćen je poseban način izrade kanala na gazećoj površini. Ovo se odnosi na ugao koji prave naspramni zidovi kanala sa dnom kanala. Ovaj ugao iznosi 90° i ovim se osigurava brzo čišćenje površine ispod gume, čak i kod guma koje su primetno pohabane. Tako, četvrta generacija linije Primacy garantuje visoke performanse na mokroj podlozi kod novih guma, ali  i kod onih koje su već značajno pohabane. Pod pohabanim gumama se smatraju one čija je dubina šare 2 mm.

U sastavu smeše nalaze se specijalni elastomeri koji omogućavaju dodatno prijanjanje, a da pri tome trajnost gume nije dovedena u pitanje.

Šta su pokazali testovi

Jedinstvene karakteristike potvrđuju i testovi koje je tokom leta 2017. godine, za Michelin Primacy 4, sprovela organizacija za tehnički nadzor TUV SUD. Performanse kočenja na mokroj podlozi testirane su na gumama Michelin 205/55 R16 Primacy 4 91V montiranim na vozilo VW Golf 7.

Kao rezultat ispostavilo se da je kod njihovih konkurenata zaustavni put duži za 09,0 m. Ukoliko govorimo o dužini traga kočenja kod pohabanih guma, Primacy 4 ima kraći zaustavni put za 2,8 m u odnosu na ostale takmičare iz premijum segmenta.

Druga nesporna prednost u odnosu na konkurente je veći broj pređenih kilometara. Dužina pređenih kilometara koja se garantuje kod ovih guma, premašuje za 18.000 km ostale učesnike.

To potencijalnim kupcima govori da se ove gume mogu koristiti neuporedivo duže nego neke druge premijum gume. Takođe se navodi da su sigurne i pouzdane sve do zakonskog minimuma od 1,6 mm dubine šare. Ovo su potvrdili eksperti Dekre-e na testovima izdržljivosti koji su rađeni paralelno sa TUV SUD.

Kada je u pitanju nivo habanja, grupa eksperata Auto Bild je sprovela nezavisne testove.  Rezultati su potvrdili da sve gume čija je dubina šare manja od 3 – 4 mm, predstavljaju opasnost na putu. Nakon ovoga ih je Michelin oštro kritikovao.

Indikatori istrošenosti

Michelinov razvojni tim pobrinuo se da pojednostavi očitavanje nivoa habanja gazeće površine. Tradicionalno, indikator istrošenosti kod Michelina se nalazi u ramenom delu. Međutim, kod ovih guma indikator je dopunjen Michelinovom oznakom na dnu prstenastih žlebova. Sve ovo treba da obezbedi korisnicima brzo i lako određivanje nivoa habanja gazeće površine.

Kakvo je vaše iskustvo sa gumama Michelin Primacy 4? Šta mislite o tome kolika dubina šare je prihvatljiva kada je bezbednost u pitanju? Pišite nam o svemu ovome u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?