Dizajniran da zadovolji mnoge stroge zahteve vozača, nastao je Continental EcoContact 6 proizvod visoke tehnologije.

Letnje gume Continental EcoContact 6 predviđene su za putničke automobile različitih klasa. Dizajnirane su tako da optimizuju potrošnju goriva i izuzetno su otporne na habanje. Lansirane su 2019. godine.

Continental EcoContact 6 proizvod visoke tehnologije

One su nova generacija u liniji EcoContact, a naslednik su dezena ContiEcoContact 5. U poređenju sa njima imaju značajna poboljšanja. Proizvođači tvrde da im je 20% duži radni vek i da im je za 15% povećana otpornost na habanje. Takođe im je povećana preciznost prilikom upravljanja i poboljšane su im performanse kočenja na suvoj i mokroj podlozi.

Zbog svih ovih poboljšanja, dvanaest različitih proizvođača automobila izrazila su želju da ovaj model bude originalna fabrička oprema za mnoga njihova vozila srednje veličine.

Napredna tehnologija smeše GreenChilli 2.0.

Napredna tehnologija smeše GreenChilli 2.0.

Ova generacija guma iz linije EcoContact ima poboljšanu smešu sa ravnomernijim učešćem hemijskih komponenti. Ovo je uticalo na bolje lepljenje polimera u samoj smeši. Zahvaljujući tome manja je deformacija guma tokom kretanja. Ovo je dovelo do toga da otpor prilikom kotrljanja bude značajno smanjen, što direktno utiče na smanjenje potrošnje goriva.

U sastav gumenih jedinjenja uvedeni su inovativni aditivi. Zahvaljujući tome, kontaktna površina se bolje prilagođava neravnim površinama puta. Time je obezbeđen efikasniji prenos sile kočenja i povećana pouzdanost prilikom kontakta sa putem. Rezultat je smanjenje obrtaja točkova što daje pozitivan efekat na broj pređenih kilometara.

Kombinujući ove dve inovacije, nastala je napredna tehnologija smeše pod imenom GreenChilli 2.0.

Karakteristike dezena

U zavisnosti od veličine gume (dimenzije) dezen ovog modela ima tri, četiri ili pet kanala. Gume obezbeđuju dobru vuču i preciznost upravljanja u bilo kojim letnjim uslovima. Zahvaljujući inovativnom asimetričnom dezenu i geometriji rebara i kanala, guma sve vreme zadržava kontak sa površinom. Ovo takođe povećava bezbednost kod rukovanja prilikom prelaska iz trake u traku.

Optimizovan dezen gazeće površine sa kanalima za odvođenje vode smanjuje mogućnost nastanka akvaplaninga. Ovo im daje punu kontrolu tokom vožnje po kišnim uslovima. Bočni kanali za evakuaciju vode i zarezi sa iskošenim ivicama ubrzavaju disperziju vode. Na taj način obezbeđuju efikasnije odvođenje vode sa kontaktne površine, poboljašavajući prijanjanje na mokru podlogu.

Kako bi se povećala sigurnost tokom vožnje na suvom, razvojni tim Continentala se pozvao na svoje iskustvo prilikom kreiranja sportskih guma. Rezultat je asimetrična geometrija zareza sa zaobljenim ivicama. Oni daju stabilnost pojedinih elemenata gazeće površine garantujući precizniju kontrolu i bolje prijanjanje.

Continental EcoContact 6 je proizvod visoke tehnologije. Dizajniran je tako da zadovolji stroge zahteve kada su u pitanju sigrunost, preciznost, velika kilometraža i mala potrošnja goriva. Ovo je zaista odličan proizvod nemačke kompanije.

Imate li iskustvo sa ovim vrhunskim gumama? Podelite ga sa nama u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?