Nakon Kristall Montero 2 gume, koja se odlično pokazala u zimskim uslovima vožnje, poznati nemački proizvođač guma imao je težak zadatak da dizajnira dostojnu naslednicu koja će biti sposobna da se na makar višem nivou bori protiv leda i snega. Fulda Kristall Montero 3 objedinjuje nekoliko novih tehnologija.

Fulda Kristall Montero 3

Kristall Montero 3 u odnosu na svoju prethodnicu ima za 5 odsto veću prianjajuću površinu, pa je samim tim omogućena dobra upravljivost na ledu i veća autonomija. Usmereni dezen ove zimske gume dobro je izbalansiran i smanjuje otpor pri kotrljanju, a uz to i potrošnju goriva. Lamele su gusto raspoređene i međusobno se prepliću, pa je gazeći sloj gume čvrst.

Za odlične vozne karakteristike delimično je zaslužna tehnologija upotrebe prirodne kompresije.

Tehnologija koja izdvaja Kristall Montero 3 iz niza zimskih guma na tržištu naziva se “Snow catcher” (“hvatač snega” ili “snegohvatač”). Ova tehnologija omogućava da se pri kontaktu gume sa podlogom, sneg sabije i zadrži na gazećem sloju. Većina guma ima dezen gazećeg sloja sa klasičnim kanalima u V, a Montero 3 ima dva okrenuta V kanala koji raspršuju vodu odnosno zadržavaju sneg u gazeći sloj. Tako Kristall Montero 3 može u punom smislu da postigne performanse i u najtežim zimskim uslovima na putu.

Prianjanje na vlažnom putu i u ekstremnim zimskim uslovima odlično je zahvaljujući naprednoj tehnologiji na bazi silikona. Ovaj polimer tokom zimskih meseci dominira jer i pri jako niskim temperaturama ne menja oblik niti karakteristike. To znači da će guma vrlo rado “slati” vozaču informacije sa puta pravovremeno i odlučno odgovarati na njegove komande.

Pogledajte aktuelne cene u IPG prodavnici za Kristall Montero 3.

 

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?