Nije šala, jer je 1. april daleko iza nas. Iz Michelina nam stiže vest da ova kompanija uveliko razvija novu gumu koja bi trebalo da redukuje šanse od detonacije mina, takozvanu „anti-minsku“ gumu. Šalu na stranu, ovakva guma pomogla bi vojnim vozilima koja idu direktno na minsko polje.

Michelin anti-minske gume

Inženjeri Michelina proveli su dosta vremena radeći na ovoj gumi sa francuskom vojskom, ali i sa proizvođačem odbrambenih sistema MBDA. U izjavi za portal Tyrepress, iz Michelina su izjavili da su se prilikom razvoja „anti-minske“ gume koristili dugogodišnjim iskustvom proizvodnje guma. „Nova guma je dizajnirana tako da vrši manji pritisak na podlogu od ljudske noge. S tim što je pravi izazov dizajnirati takvu gumu za vozilo teško više od 7 tona“, ističu iz Michelina. Ako, nakon razvoja, testiranje da odlične rezultate, iz Michelina kažu da će to biti kruna njihovih dostignuća u gumarskoj industriji.

„Anti-minska“ guma praviće se ručno. A da bi guma bila efektna, inženjeri će morati da je prave prolazeći kroz kompleksni i delikatni proces. Jedan od najvećih izazova prilikom proizvodnje ove gume biće svakako spajanje i prilagođavanje penastih materijala koje je, prema rečima stručnjaka, veoma teško oblikovati. Na kraju, najvažnije je postići da guma pri kontaktu sa površinom izvrši najmanji mogući pritisak.

U razvoj i testiranje najnovijeg dostignuća Michelin će uložiti oko 640 miliona evra. Što se tiče ljudstva, već na njemu radi preko 6.600 istraživača iz celog sveta.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?