Kompanija Nokian gradi novu fabriku u Americi, treću po redu nakon fabrike u Finskoj i Rusiji. Počeci gradnje predviđeni su za januar, koji je ostao za nama.

Početak gradnje i vrednost projekta

Kompanija Nokian već duže planira da gradi fabriku u SAD. To će biti prvi proizvodni pogon u severnoj Americi i biće smešten u Dejtonu, država Tenesi. Kapacitet fabrike biće 4 miliona guma na godišnjem nivou, sa mogućnostima za proširenje u budućnosti. Na istoj lokaciji biće smešten i distributivni centar kapaciteta 600 000 guma.

Početak gradnje planiran je za početak ove godine, a proizvodnja prvih guma očekuje se 2020. godine.

Vrednost projekta koji su započeli biće oko 360 miliona dolara. Novi pogoni zadovoljiće potrebe potrošača na teritoriji severne Amerike i Kanade. Fokus će biti na proizvodnji guma za sve sezone za poluteretna vozila i automobile koji su karakteristični za pomenuto tržište. Kapaciteti proizvodnje i skladištenja na ovoj lokaciji biće značajno povećani. Ovo će omogućiti kompaniji Nokian da zadovolji sve veću potražnju za svojim proizvodima širom Severne Amerike.

Kompanija Nokian gradi novu fabriku u Americi

“Ulaganje u novu fabriku podržava našu ambiciju za proširenjem proizvodnje kao i posvećenost tome da zadovoljimo potrebe tržišta Severne Amerike”, kaže Hille Korhonen, predsednik i CEO kompanije Nokian. “Sa povećanim proizvodnim kapacitetima, bićemo u mogućnosti da obezbedimo nove proizvode, specifične za američko tržište, da skratimo vreme isporuke i izađemo u susret velikim potrebama potrošača širom Amerike i Kanade.”

Prva guma biće proizvedena 2020. godine. Očekuje se da će pun kapacitet od 4 miliona godišnje biti postignut 2022. godine.

Fabrika u Dejtonu zadovoljiće potrebe Amerike. S druge strane, oslobodiće kapacitete u drugim Nokianovim fabrikama, za proizvodnju guma za ostala tržišta širom sveta, koja su svake godine sve veća.

Vizija i ambicije Nokiana

Investiramo u budući rast. Ukupna prodaja se povećava i potreba za novim proizvodnim kapacitetima je izvesna. Sve tri fabrike imaće odgovarajuću ulogu u planovima koje ima kompanija, svaka za različitu tržišnu oblast,” kaže  Pontus Stenberg, podpredsednik prodaje.

Zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji koju koristimo, bićemo u mogućnosti da ojačamo našu svetsku konkurentsku poziciju. Takođe, povećanje proizvodnih kapaciteta omogućiće nam da skratimo vreme isporuke do korisnika, da povećamo asortiman proizvoda, a našu sposobnost da zadovoljimo potrebe svetskog tržišta, ojačamo,” završava Stenberg.

U septembru prošle godine obavljena je svečana ceremonija

Upravni odbor kompanije Nokian doneo je odluku o izgranji svoje treće fabrike u maju prošle godine,  a u septembru prošle godine obavljena je svečana ceremonija povodom početka gradnje fabrike.

Sa kvalitetom koji postiže, Nokian zaista ima šta da kaže na polju u kome deluje. Ne čudi da krupnim koracima grabe napred u osvajanje tržišta.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?