Kada ste proizvođač premijum automobila, premijum brendovi žele da sarađuju sa vama. To se upravo dešava na relaciji Audi – Pirelli.

Tihe Pirelli gume

Naime, poznati gumarski brend razvio je za Audi novu vrstu gume koja pravi manje buke u kabini vozila. Pomenuta guma dizajnirana je uz pomoć sistema zvanog Pirelli Noise Canceling System. U čast dugogodišnje saradnje dva velika brenda, ove gume će se prvi put naći kao deo standardne opreme u Audijevim modelima.

Inovativni sistem koristi poliuretanski sunđer, koji se nalazi unutar gume, pa se vibracije apsorbuju i na taj način je buka koja dolazi do kabine manja. Inače, gume proizvode buku vibracijama vazduha koji se sabija prilikom kontakta gume sa podlogom. Te vibracije prenose se u kabinu. Sa novim Pirellijevim sistemom, uobičajena količina buke u kabini automobila je duplo manja, odnosno za 2 do 3 decibela niža nego ranije.

Pirellijeve „tihe“ gume naći će se u okviru standardne opreme najpre na modelima Audi RS6 i Audi RS7.

1 Komentar
  1. Author

    […] gume italijanskog proizvođača, PIRELLI, mogu da se podele u nekoliko kategorija, u odnosu na specifične karakteristike koje ih odlikuju i […]

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?