Nažalost, u nekom trenutku vaše vozačke karijere, sigurno ćete se na istom putu naći sa agresivnim vozačem, dovoljno nestrpljivim, koji će verovatno voziti brzo ili previše blizu vašeg automobila, a sve sa ciljem da vas iziritira. Kako se ponašati u takvoj situaciji?

Agresivni vozači

Agresivni vozači najčešće ignorišu crveno svetlo na semaforu, ubrzavaju automobil naglo, menjaju linije i „seku“ putanju drugim automobilima. Oni će često naleći na sirenu ili vas zaslepiti dugim svetlima, ali će vas i opsovati i vikati na vas ukoliko ne vozite po njihovoj „meri“. Ako se nađete u pomenutoj situaciji, upadanje u raspravu jednostavno nije vredno rizika. U Velikoj Britaniji se gotovo svaki dan događaju saobraćajne nesreće baš zbog agresivnog ponašanja vozača. Čini nam se da ni u Srbiji nije bolja situacija.

Ignorišite njihovo iritantno ponašanje. To je najbolje što možete da učinite. Trudite se da budete ljubazni i civilizovani. Najvažnije je da ne upadate u konflikt. Agresivan vozač u besu bi mogao da vas izaziva vozeći previše blizu vašeg automobila, time vas nagovarajući da vozite brzinom koja vam ne odgovara. Ako se ovo dogodi, ne reagujte. Pridržavajte se vaše brzine, duboko udahnite i uhvatite prvu priliku da taj automobil propustite da prođe. Ne reagujte na uvrede i ponižavanja. Zašto da se spuštate na njegov nivo? Ako vozač toliko pobesni pa izađe iz automobila i priliži se vašem autu, ostanite pribrani i držite prozote i vrata zatvorenim i zaključanim.

Nemojte i sami da postanete agresivan vozač!

Izbegavajte stresna putovanja automobilom; uvek isplanirajte vožnju tako da do konačne destinacije stignete na vreme. Ne dajte da vas iznervira gužva na autoputu ili nečija neartikulisana vožnja. Usporite i držite rastojanje u odnosu na automobile oko vas.

Zapamtite: ne možete kontrolisati saobraćaj oko vas, ali zato možete kontrolisati svoje reakcije. Ako ste smireni i kolegijalni u saobraćaju, vi doprinosite njegovom kvalitetu.

1 Komentar
  1. micca 10 година ago

    najbolji savet: „uhvatite prvu priliku da taj automobil propustite da prođe“

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?