Gume za sve sezone ili turing gume? Da li ste ikada prilikom kupovine guma došli u dilemu šta da kupite od ove dve opcije? Da li znate koja je razlika među njima? Da li je to zaista važno? Ovde ćemo kratko razjasniti koja je razlika, kako bismo vam pomogli oko pravog izbora za vaše potrebe.

Gume za sve sezone

Gume za sve sezone

Glavna crta svih guma za sve sezone je upravo to – one su predviđene za sve vremenske situacije i sve uslove na putu. Gazeći sloj dizajniran je tako da sa njima možete uspešno da se izborite po kiši, bljuzgavici i slabom snegu. Adekvatno upravljanje ćete imati naravno i na suvoj podlozi.

Uopšteno govoreći, gume za sve sezone su predviđene su da se izbore sa različitim uslovima na putu. Međutim, peformanse prilikom upravljanja i skretanja nisu toliko dobre kao kod turing guma.

Treba li da izaberete gume za sve sezone? To zavisi od toga gde živite, koju vrstu vozila imate i kakve karakteristike očekujete od guma. Ukoliko živite u kišnim predelima i temepratura se tokom sezone menja, ovo je možda najbolja opcija za vas. Ovo se isto odnosi i na to ukoliko imate obično putničko vozilo kojim uglavnom  idete svakodnevno na posao i nazad. Ako tražite gume za vožnju po auto-putu, za energičniju vožnju i sportske modele automobile, onda su turing gume bolji izbor.

Još jedan savet – gume za sve sezone nisu poput zimskih guma. Mnogi pogrešno misle da će vuča i prijanjanje po snegu i poledici biti ista kao i kod zimskih guma. Ali nije tako. Ukoliko živite u predelima u kojima padne značajna količina snega tokom zime, set zimskih guma je više nego preporučljiv. Ako ovo nije slučaj, mogu se pronaći odlične gume za sve sezone koje će se izboriti sa mnogim zimskim uslovima.

Simbol za sve sezone

Turing gume za sve sezone

Obezbeđuju ne samo komfornu vožnju, već i povećanu sposobost upravljanja i ostale karakteristike. Ove gume ćete često pronaći kod niskoprofilnih dimenzija, mada ne mora uvek da bude slučaj. Gazeća površina im je obično šira pa imaju veći kontak sa podlogom. Rezultat je taj da se gume generalno bolje “lepe” za put u krivinama, a vožnja je komfornija i tiša.

Prijanjanje na mokroj podlozi je bolje, a povrh svega životni vek gazeće površine je duži za većinu modela. Nedostatak sa turing gumama za sve sezone može se pojaviti kod vožnje u zimskim uslovima. Vožnja po snegu i bljuzgavici je vrlo diskutabilna.

Dakle, da li su turing gume pravi izbor za vas? Zavisi od vaših potreba, klimatskih uslova i navika. Da li ste često na auto-putu i potrebne su vam tiše i udobnije gume? Tada su turing gume pravi izbor za vas. Da li živite u oblastima u kojima su male meteorološke promene tokom godine i nema mnogo snega tokom zime? Opet naravno turing gume. Gume sa kojima ćete imati bolje upravljanje na mokrom i suvom putu i u krivinama – ovo su prave gume za vas.

Izbor odgovarajućih guma za vaše vozilo od velike je važnosti. Ukoliko napravite pogresan izbor možete da platite više para i da povrh svega ne uživate u vožnji kako biste mogli.

Ali jedno je sigurno. U ekstremnim zimskim uslovima ništa ne može da zameni prave zimske gume.

Primer za turing gume je Tigar All season.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?