„Jao, bre, pa kako to voziš?! Ovo mora da je neka žena za volanom!“ – koliko puta ste čuli ovu i slične rečenice? Stereotipno mišljenje da žene ne znaju da voze čini se kao da je ukorenjeno. Međutim, kada se pogledaju rezultati nedavno sprovedenog istraživanja, stiče se drugačiji utisak.

Žene bolji vozači

Verovali ili ne, nakon istraživanja koje je sproveo „Britanski institut za bezbednost u saobraćaju“, došlo se do rezultata da žene manje prave saobraćajne prekršaje nego muškarci. Dakle, najveći procenat vozača koji usled saobraćajnih prekršaja ostaju bez vozačke dozvole jesu muškarci starosti između 20 i 30 godina. Međutim, ovo istraživanje sprovedeno je u Velikoj Britaniji, tako da Srpkinje i ne mogu baš da likuju nad ovom informacijom. Pitamo se koliki je ovaj procenat u Srbiji.

Nego, da se vratimo na rezultate ovog britanskog istraživanja. Dakle, od 92.136 osoba koje su u Velikoj Britaniji u poslednjih 12 meseci ostale bez vozačke dozvole, većina su muškarci. U pomenutoj starosnoj grupaciji od 20 do 30 godina ukupno je 36.000 osoba dobilo kaznu zabrane upravljanja vozilom, od čeka je 31.668 muškaraca i samo 4.333 devojaka.

Možda muškarce nervira ženska neodlučnost i nesigurnost za upravljačem, ali na kraju, najbitnije je ne napraviti fatalnu grešku i bezbedno stići od tačke A do tačke B. 

Već smo pisali na temu „Žene vozači“. Pročitajte naš tekst.

Takođe, pročitajte kako da se ponesete prema agresivnim vozačima. 

2 Komentara
  1. stanislav 10 година ago

    Kako mogu biti bolji vozači, kada osnovna percepcija kod cca 90% žena,percepcija je da ne kažem bezobrazno, sjebana! Zašto ,neznam!! Negdje oko 40% žena netna voziti u rikverc, opet zbog njihove percepcije, osječaja prostora, nje kao vozaća, i osjećaja za prostor! U stvari, vi imate svoju statistiku, koja je bazirana,ne bih točno znao na ćemu, valjda na količini sudara gdje participiraju žene a gdje muškarci!! U stvari, koga briga!!?????Puste statistike koje znaće ama baš ništa!!Pozdrav!!!

  2. Zoran 10 година ago

    Nemam ništa protiv žena vozača, ali mislim da podaci istraživanja nisu relevantni, zbog toga što nije uzeto u obzir da više ima mupkaraca vozača nego žena, i da sigurno više prave prekršaje jer ih je, kao učesnika više u saobraćaju .

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?