Zimske auto gume Kleber Krisalp HP3 sa usmerenim, V dezenom, predviđene su za sve klase automobila. Ovaj savremeni dezen ima dobru prohodnost u snegu, kao i prijanjanje po klizavom i mokrom putu. Ono što ih karakteriše je svakako visok nivo sigurnosti u svim zimskim uslovima.

Kleber auto gume deo su Michelin-ove grupacije. Ime Michelin garantuje nam korišćenje patentiranih i vremenski testiranih tehnologija pri dizajniranju, pa samim tim i visok nivo kvaliteta proizvoda. Lansirane su za sezonu 2016/2017.

Kleber Krisalp HP3 je zamenio prethodnu varijantu, Krisalp HP2. Izgled dezena im je potpuno drugačiji i nema nikavih sličnosti sa prethodnim. S druge strane, identičan je dezenu koji ima BF Goodrich g-Force Winter 2, takođe iz Michelin grupacije.

Karakteristike dezena

1. Usmeren V dezen je zadužen za brzo odvođenje vode i snega sa kontaktne površine. Time se garantuje smanjenje rizika od nastanka akvaplaninga. Rezultat je pouzdano prijanjanje na mokroj podlozi i na snegu.

2. Centralni deo ispresecan je dijagonalnim kanalima za odvođenje. Ovim je omogućena stabilnost vozila na putu, kao i brza reakcija na komande vozača.

3. Mnogobrojne lamele se nalaze na celoj gazećoj površini. Ivice su im vrlo oštre, pa omogućavaju stabilnost i dobro prijanjanje na snegu. Takođe, veličina i gustina lamela se smanjila, ali se njihov broj povećao za 40%. Time su postigli da bude poboljšana dinamika ubrzanja, a takođe i da se povećaju performanse kočenja u zimskim uslovima.

4. Broj trodimenzionalnih lamela povećan je za 12%, što daje pozitivan efekat kod iznenadnog kočenja i kod vuče prilikom ubrazavanja. Rameni blokovi se račvaju na krajevima i daju stabilnost u krivinama i kod zanošenja vozila.

Karakteristike dezena zimske auto gume Kleber Krisalp HP3

Sastav smeše na bazi suncokretovog ulja

U sastav smeše ulazi suncokretovo ulje, kao što je to slučaj kod mnogih Michelin-ovih guma. Ovo je treća generacija smeše Helio Componud 3G u čiji sastav ulazi još i silika. Pomenuta smeša garantuje odlično ponašanje gume na niskim temperaturama, pa se stiče utisak da se gume „lepe“ za podlogu. Takođe, ova smeša omogućava duži životni vek gume.

Zimske auto gume Kleber Krisalp HP3 su gume vrhunskog kvaliteta. Ovo je jedan od proizvoda sa neverovatno dobrim odnosom kvaliteta i cene. Ocene koje smo do sada dobijali od naših vozača su više nego pozitivne. Kakvo je vaše iskustvo sa ovim gumama? Pišite nam u komentaru.

Aktuelnu ponudu guma možete da pogledate na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?