Stiže lepo vreme, proleće nam je pred vratima. To znači da će na puteve izaći veći broj motociklista. Nakon zimske pauze, ostalim učesnicima u saobraćaju treba malo vremena da se priviknu na prisustvo motora i skutera na putevima. Motociklisti, sa druge strane, treba da osiguraju bezbednu vožnju nošenjem kacige, proverom svog motocikla i guma na njemu.

Proverite moto gume

Pre nego što izađete iz zimskog sna i uskočite u kožne pantalone, dragi motociklisti, morate da izvršite bezbednosnu proveru vašeg motocikla. S obzirom na to da je vaš dvotočkaš nekoliko meseci proveo u zatvorenom prostoru, nekoliko rutinskih kontrola guma, obezbediće vam sigurnu vožnju.

1. Proverite pritisak u gumama. Ovo je prva stvar koju treba da uradite. Ukoliko je pritisak u gumama previše nizak, napumpajte gume do preporučenog nivoa, a koji je propisani pritisak za vaš motocikl možete naći ili na nalepnici na njemu ili u knjizi koju ste dobili kada ste motocikl kupili.

2. Detaljni pregled gume. Pregledajte obe gume. Posebno obratite pažnju na potencijalno opasne objekte koji se mogu naći u šarama vaših guma. Proverite da nema nekih oštećenja na gumama.

3. Dok detaljno pregledate gume, obavezno proverite i felne. Ako su oštećene ili iskrivljene, moraćete da ih zamenite odmah. Nemojte da rizikujete sa njima.

4. Proverite dubinu šare. Najvažnije je da dubina šare nije ispod propisanoe granice.

5. Odstranite ulje ili bilo koje drugo mazivo sa vaših guma. Dobar način da uklonite ove za vožnju opasne tečnosti je da gume izribate deterdžentom. Najbolje bi bilo da lepo ispolirate i očistite vaše moto-gume.

Ako vaše gume ne prođu ovih pet tačaka kontrole, to verovatno znači da je vreme da kupite nove gume. Prodavnica Internet Prodaja Guma u svojoj ponudi ima moto-gume za sve tipove dvotočkaša. Pogledajte našu ponudu.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?