U gumarskom svetu često se kaže da zima počinje u julu. Po ovome, već duboko smo u nju zagazili. I dok nas sunce greje, a letnji pljuskovi povremeno rashlađuju, neki od vas još uvek razmišljaju o tome gde će na letovanje…

Uprkos ovome, kratko ću se osvrnuti na nekoliko činjenica i polako vas uvesti u predstojeći period; jer, magacini se već uveliko popunjavaju zimskom robom!

Većina proizvođača čvrsto stoji na stanovištu da bi za svaku sezonu trebalo da se koriste odgovarajuće gume. Ovo podrazumeva upotrebu letnjih guma tokom toplih letnjih meseci, kao i njihovu zamenu zimskim gumama kada nastupi smena godišnjih doba. Na ovaj način zadovoljava se aspekt bezbednosti, a  posmatrajući dugoročno, zaokružuje se i finansijski prihvatljiva konstrukcija.

Kada su potrebne zimske gume
tire-lexicon-image-15c

Planiranje je u mnogim oblastima osnov za dobro funkcionisanje. Mada nam se zima sada čini daleko, sasvim izvesno se približava; a ona sa sobom donosi različite situacije u kojima se možemo naći. Tokom zimskih meseci često ćemo se susresti sa snegom, poledicom, bljuzgavicom i niskim temperaturama. Po ovakvim vremenskim (ne)prilikama jedino sa zimskim gumama možemo uspešno da se borimo. Pored toga što i slovo zakona nalaže njihovu upotrebu, još važniji momenat je sigurnost. To je vreme kada letnje gume treba da se odmore.

Šta najavljuju meteorolozi

Vremenske prognoze obećavaju miholjsko leto. Ko još misli na zimu kada se čini da ona nikada neće ni stići? Mada, čak i kada je prelazak postepen, često nas sneg iznenadi u novembru. Iznenadi službe za čišćenje snega, pa kako ne bi onda obične građane, vozače.

Nakon iznenađenja, za one koji već imaju gume, predstoji višesatno čekanje kako bi stigli na red kod vulkanizera i obavili zamenu guma. Za one koji tek treba da obave kupovinu, počinje iscrpljujuća potraga za odgovarajućim gumama, što često ume da bude mukotrpan posao.

Naši telefoni se usijaju; svake godine ista slika!

Bio je ovo kratak podsetnik, tek da vam malo probudim maštu i zagolicam savest.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?