Najveća prava guma na svetu kreirana je od strane kompanije Michelin

Po Akademiji svetskih rekorda, Michelin je proizveo najveću gumu na svetu po narudžbini Hester Rejnolda. Rejnold ju je predvideo za predstavništvo svoje firme Hester Tire u Bladenboru, Severna Karolina SAD.

Neverovatne mere gigantske gume

Guma je napravljena tako da odgovara kiperu guseničaru, za koji su potrebne merdevine kako bi se stiglo do sedišta vozača. Dimenzije gume su 59/80 R63 u inčima i utisnute su na boku gume.

Najveća prava guma na svetu

Njena untrašnjost je dovoljno velika da se u njoj možete udobno smestiti i leći. Visina gume je 4,26  metara, a težina joj je 4717 kilograma. Guma ove veličine korišćena je za damper guseničar 797C.

Gotovu gumu trebalo je preneti sa mesta na kom je napravljena do odredišta. Da bi se prevezla, korišćen je osamnaestotočkaš sa ravnom platformom. Za postavljanje na predviđeno mesto bila je potrebna posebna dozvola. Iskopana je velika rupa za postolje, za koje je iskorišćeno 35 kubnih jardi cementa.

Ovako ogromnu gumu zapaziće svako ko dolazi grad. Primetiće da je čak tri puta veća od samog znaka dobrodošlice u grad. “Ovo je prava guma, nije imitacija, napravljena je od istog materijala kao i bilo koja druga guma” – tvrdi Hester, vlasnik gume, razumljivo ponosan na gigantsku gumu koja je tu postavljena trajno i služi kao reklama za njegov biznis.

Razvoj kompanije Hester Tire

Najveća prava guma na svetu

1963. Robert Hester je započeo poslovanje sa jednim kamionom, sam ga je vozio i popravljao. Sa idejom rasta i ekspanzije posla, proširivao je svoju flotu i njome upravljao. Prevozio je terete i održavao i servisirao svoje kamione, ali i kamione lokalnih kompanija.

Nakon završenog školovanja njegovi sinovi su mu se pridužili u kompaniji i nastavili da kontinuirano proširuju i razvijaju posao sve do današnjih dana.

Hester transport i servis za gume, sada su specijalizovani za servisiranje putničkih i komercijalnih guma. Kompletna usluga i radionica za popavku je dovoljno velika i za putničke i komercijalne gume, kao i za održavanje teretnih vozila. Pored ovoga, Hester tire bavi se i prodajom guma.

Ovo je kratka priča o velikoj gumi i čoveku sa vizijom, koji je sopstvenim zalaganjem napravio veliki porodični biznis. Dovoljno veliki da mu kao reklama posluži najveća prava guma na svetu.

Povezani članak Najveća guma na svetu.

Aktuelnu ponudu guma pogledajte na sajtu Internet Prodaja Guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?