Možete li da zamislite gumu koja ne može da se probuši ili izduje? Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali vodeći eksperti najvećih gumarskih kompanija na svetu već godinu dana uveliko mozgaju o ovom revolucionarnom projektu. Da li će uskoro ugledati svetlost dana?

Standardne gume imaju svoje mane, a prva i najvažnija je što kada one otkažu, otkazuje celo vozilo. Takve situacije na vozače deluju jako frustrirajuće. Nažalost, pucanje gume može koštati života. Iz tog razloga, po prvi put pokrenuto je pitanje o ovom problemu upravo u Pentagonu, koji izdvaja velike količine novca u potrazi za alternativnim rešenjima. Prvi rezultat došao je u vidu bezvazdušnih guma za vojno vozilo Humvee.

Bridgestone nastavlja sa razvojem ovog revolucionarnog proizvoda, pa je na pariskom Salonu automobila u oktobru predstavio drugu generaciju prototipa bezvazdušnih guma. Prvi prototip predstavljen je 2011. godine.

Kraci novog prototipa napravljeni su od šokantno amortizujućeg materijala, da bi se zadržao oblik gume. Gazeći sloj je zamenjiv jer je napravljen od tankog sloja čvrste gume.

Bridgestone najavljuje testiranje novog prototipa bezvazdušnih guma na električnim Toyota vozilima za oko godinu dana. Nakon toga, počeće da razmišljaju o eventualnoj serijskoj proizvodnji.

Izvor – NoCarNoFun

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?