Kad sledeći put pažljivo pogledate svoje nove automobilske gume, primetićete nešto zanimljivo – male dlačice ili iglice koje izviru sa površine gume. Neki vozači mogu da pomisle da su ove dlačice neželjeni efekat, ali istina je sasvim drugačija. U ovom članku istražujemo misteriozne dlačice na gumama, otkrivajući da su one zapravo nusproizvod procesa proizvodnje i da ne utiču na kvalitet gume.

Obavite tehnički pregled sa 1000 dinara popusta

Kako nastaju dlačice na gumama

Misteriozne dlačice (iglice) na gumama: Nusproizvod koji ne umanjuje kvalitet

Tokom proizvodnje guma dolazi do hemijskog procesa poznatog kao vulkanizacija. Tokom ovog procesa spajaju se kaučuk i sumpor i pod visokom temperaturom pretvaraju se u gumu koja je otporna na hemijske i atmosferske uticaje, kao i na mehanička naprezanja. Kada se kalup gazeće površine utisne u novu gumu, višak gume će iscuriti kroz male otvore koji se nalaze u kalupu. Kako se guma hladi i stvrdnjava, te sitne iglice ostaju pričvršćene za površinu gume.

Pročitaj više – Novi dezen kompanije GoodYear – UltraGrip Performance 3

Tačan broj dlačica zavisi od dizajna i veličine gume. Ali njihovo prisustvo je univerzalno. One nisu ništa više od ostatka procesa izrade gume. Njihovo postojanje nema uticaj na performanse i udobnost tokom vožnje.

Nusproizvod koji se troši tokom vremena

Iako dlačice na gumama mogu izgledati neobično, važno je znati da one ne utiču na kvalitet proizvoda. U stvari, one se postepeno troše tokom vožnje. To znači da će dlačice postepeno nestati tokom normalne upotrebe guma, ali njihovo prisustvo ili odsustvo neće imati zanačajan uticaj na performanse tokom vožnje.

Misteriozne dlačice (iglice) na gumama: Nusproizvod koji ne umanjuje kvalitet

Pošto ste sada upoznati sa tim kako su dlačice dospele na gumu, nemojte se osećati nelagodno ukoliko ih ne vidite na očekivanom mestu. Njihovo prisustvo ili odsustvo ne utiče na kvalitet vožnje niti odeđuje da li je guma bezbedna ili ne.

Mogli bismo da konstatujemo da dlačice na gumama mogu izazvati zbunjenost kod vozača. Ali sada znamo da su one bezopasan nusproizvod procesa proizvodnje. Ove male dlačice postepeno nestaju tokom vožnje i ne utiču na kvalitet.

Pogledajte aktuelnu ponudu guma na sajtu Internet prodaja guma

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?