Gume su jedini deo vašeg vozila koji ima kontakt sa podlogom, i zato bi trebalo da ih više poštujete, što znači da bi trebalo da redovno proveravate da li su napumpane. Naravno, proveravati svaku gumu posebno je zamarajuće, a pogotovo ako to radite svaki dan.

Proverite gume preko aplikacije

Proveravanje pritiska u svakoj gumi je zamoran posao, a da se ne biste mučili da stalno proveravate ručno, predstavljamo vam FOBO Tire Bluetooth Smart TPMS (Tire Pressure Monitoring System) koji će vam pomoći u tome.

Ako se pitate šta će vam takav high-tech uređaj za vaše točkove, odmah ćemo vam reći da ako su gume pod dobrim pritiskom mogu vam pomoći u situacijama koje mogu biti opasne po vaš život. Pored ovoga, ako je guma previše ili nedovoljno naduvena, može doći do pucanja gume, a i sama guma zbog lošeg pritiska u njoj više se uništava, dok će vozilo više trošiti goriva. Fobo Tire uređaj je tu da otkloni taj problem, tako što će aktivno pratiti pritisak u gumama i porediti sa utvrđenim vrednostima guma.

Ako dođe do promene u pritisku gume ili guma, bićete obavešteni preko vašeg pametnog telefona ili uređaja u vašim kolima. Uređaj u kolima vas zvučno obaveštava o problemu i radi uz pomoć dve AA baterije, dok FOBO Tires senzor radi zahvaljujući CR2032 bateriji, koja može da radi do dve godine. Ova kapica je napravljena da bude otporna na vodu i prašinu (IP57), dok ekstremne temperature mogu da utiču na vek baterije, ali i pored toga nemojte da se brinete jer će baterija sigurno raditi bez problema godinu i po dana. Svaka kapica u sebi ima GE senzor pritiska i opremljen je Texas Instruments Bluetooth modulom koji povezuje senzore sa vašim pametnim telefonom ili uređajem koji se nalazi u kolima pomoću Bluetooth Low Engery-a.

Naravno, ovako zanimljiv uređaj čim stavite na vaše gume će verovatno zapasti za oči lopovima. A ako se kojim slučajem to i desi, FOBO Tire se ne može koristiti na nekoj drugoj gumi, jer je kapica vezana za vlasknikov FOBO cloud račun, i ovim načinom zaštite sama kompanija se nada da će automatski smanjiti mogućnost krađe FOBO Tire-a. Za sam kraj samo da vas obavestimo da FOBO Tire komplet čine četiri kapice i uređaj za kola, i da je cena ovog kompleta oko 70 evra.

Izvor – TechLifestyle

1 Komentar
  1. Kiza 10 година ago

    Već imam fabrički sistem u Laguni, tako da…

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?