Nokian Tyres uvodi revolucionarni koncept zimske gume koja vozaču omogućava da pritiskom na dugme izbaci šiljke i time poboljša prianjanje. Kada više nema potrebe za šiljcima, oni se vraćaju nazad u gumu. Ova tehnologija sa šiljcima, koju je Finski proizvođač predstavio povodom 80-godišnjice od nastanka prve zimske gume, daje nagoveštaj onoga što će biti u budućnosti.

Nokian guma sa kramponima na dugme

Ideja koja se krije iza ove kombinacije guma bez šiljaka i guma sa šiljcima, jeste da vozač može da prilagodi gume ako dođe do promene uslova na putu. Šiljci se ne koriste na suvom kolovozu i u stabilnim zimskim uslovima ali se oni mogu aktivirati na poledici. Ovaj koncept gume koristi dizajn šare i strukturna rešenja nove Nokian Hakkapeliitta 8 SUV zimske gume sa šiljcima. Šiljci se istovremeno izbacuju i uvlače na sve četiri gume. Telo šiljka je nepokretno, a pokreće se tvrda metalna čivija u sredini šiljka.

„Ovaj novi koncept gume predstavlja zadivljujuće tehnološko rešenje. Jedinstveni koncept šiljaka jednog dana može zaista postati stvarnost. Kao pioniri u svetu zimskih guma, želeli smo da pokažemo da je moguće napraviti kombinaciju gume bez šiljaka i one sa šiljcima„, kaže Matti Morri, menadžer tehničke službe za korisnike u kompaniji Nokian Tyres.

Prva zimska guma na svetu napravljena je kako bi savladala nordijsku zimu još 1934. godine. Dve godine kasnije, inženjeri fabrike guma smislili su poboljšano rešenje za vozače putničkih vozila koji su se borili sa klizavima zimskim putevima, i dali mu naziv Hakkapeliitta za sneg. Danas, Nokian Hakkapeliitta je jedan od najpoznatijih svetskih brendova zimskih guma.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?