Barum gume

Ko bi rekao da će mala fabrika, osnovana 1924. godine, od izrade đonova za cipele dospeti do velike gumarske kompanije?

Barum je kompanija sa sedištem u Republici Češkoj. Bavi se proizvodnjom guma i kao brend na tržištu nastupa u sklopu Continentala AG.

Barum je proizvodio đonove tek deset godina, a već 1934. preorijentisao se na proizvodnju guma.

Sve počinje 1924. godine u Čehoslovačkoj kada Barum pravi gumene đonove za Batu. Međutim, visok trošak železničkog saobraćaja navodi ovu kompaniju da napravi svoj vozni park za prevoz robe.

Da bi još više smanjila troškove prevoza, do tada samo mala fabrika za proizvodnju đonova, Bata se 1934. godine upušta u proizvodnju guma za svoj vozni park.

Počinje se sa značajnim investicijama u gumarski sektor.

Saradnjom tri vodeće čehoslovačke kompanije za proizvodnju proizvoda od gume Bate, Rubene i Mitas – 1945. godine rađa se kompanija Barum.

Jedna od najmodernijih fabrika guma u Evropi, Barumova fabrika u Otrokovicama, izgrađena je 1966. godine. Već sledeće godine u fabrici u Zlinu sa fabričke trake silazi prva Barumova radijalna guma.

Veliki preokret u Barumu događa se 1993. godine, kada ovaj brend postaje deo Continental grupacije.

Danas Barum proizvodi letnje, zimske i auto-gume za sve sezone, letnje i zimske kombi gume, ali i trkačke gume za Barum Rally.

Aktuelnu ponudu guma potražite na sajtu Internet prodaja guma.

1 Komentar
  1. Gruja 11 година ago

    KORISTIO SAM BARUMKE JOS OD 1970 -te god, naravno povremeno kako kad sam ih nabavljao, prvo R-12 pa R-13 ZA TRISTACA PA ZA LADU,I SADA MI TREBA ZAJU R -14 ZA PEZO 206 hdi. NARAVN ZA TO VREME U TITOVO DO SADA SAM KORISTIO ,MISELIN,ZA RENO PA TIGROVE,PA KAD SU IZASLE TRAJAL PA I SAVINE I TAKO SADA SAM PENZIONER,ALI PO MOM ; NA PRO MESTO SU ,,MISELIN“ PA ,,SAVINA“ PA ,,BARUM“ PA KONTINENTAL“ I MNOGE DRUGE SAM KORISTO KAKO SAM SE DOVIJAO FINANSISKI TAKO SAM KUPOVAO GUME. I SADA BIH KUPIO NOVE GUME ,,BARUNOVE 4 KOM LETNJE I 2 KOM ;ZIMSKE “ AKO BIH NASO DA IH UZNEM NA ODLOZENO PLACANJE, [ ili cu opet morati dase snalazim sa nekim polovnjacima ] VELIKI POZDRAV OD CIKA GRUJE IZ ZAJECARA.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?