Da su žene svojevrsna inspiracija muškarcima nije ništa novo. Za pokretanje ratova i osvajačkih pohoda, kao muze za stvaranje umetničkih dela, kao povod za sticanje bogatstva, veština i ko zna čega još sve ne.

Živi dokaz da žena može i ženu da inspiriše je ovaj klip. Malopre sam na njega naletela i delim ga ovde sa vama.

I tako… mada je leto samo na korak od nas, inspiracija može da nas odvede do „zimske“ teme. Mada ih koristimo tokom cele godine, kalendari su na neki način deo zimskih čarolija.

Kalendari svakog meseca pričaju novu priču

Pred novogodišnje praznike, mnogi od nas jure za kalendarima. Osvajamo ih kao trofeje i ukrašavamo radne stolove ili zidove u kancelariji. Volimo da ih imamo. A i zatrebaće nam.

Čuvena po svojim kalendarima, svakako je kompanija PIRELLISa stranica njihovih kalendara posmatraju nas top modeli, prelepe (polu)obnažene žene. Svaki mesec nabijen je posebnom erotikom.
Ako neki kalendar zaslužuje etiketu „muški“, onda je to sigurno ovaj.
A kvalitet je vrhunski. I to ne samo zbog zanosnih žena.

epa03959598 An undated handout picture provided by the Pirelli Calendar Press Office on 21 November 2013 shows the June portrait of the 2014 Pirelli calendar taken by the late German-Australian photographer Helmut Newton. The 2014 edition features posthumously unseen photographs by Newton that he shot in 1986 for the same year's Pirelli Calendar edition. 2014 and 1986 share the same calendar year. EPA/HELMUT NEWTON / PIRELLI CALENDAR HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES +++(c) dpa - Bildfunk+++

Priprema kalendara je ozbiljan posao

Da bi jedan ovakav kalendar ugledao svetlost dana, potrebno je dosta napornog rada cele ekipe koju pored modela čine fotografi, stilisti, šminkeri i mnogi drugi. Kao rezultat, pojavljuju se predivne umetničke fotografije, još divnijih žena, na opštu radost muške populacije.

Retrospektiva PIRELLI kalendara

Prvi kalendar u ovom maniru pojavio se 1964. godine. Davao se kao kompanijski poklon samo izuzetno važnim klijentima. Vremenom je prerastao u legendu koja živi i danas.

Na 50. godišnjicu, svi kalendari bili su objedinji  u jedno luksuzno izdanje. Kao bonus, ovde su se našle mnoge neobjavljene fotografije, kao i kalendar  iz 1963. godine. Te daleke godine nije prošao cenzuru. Izdavači su ga smatrali suviše „smelim“.

Drugačiji pristup kalendaru za 2016. godinu

Za razliku od prethodnih godina, pri izradi kalendara za 2016. godinu, PIRELLI je napravio potpuni zaokret. Uzeli su u obzir i neke druge kvalitete žene osim mladosti i lepote. Umesto na seksualnosti, akcenat je na prirodnosti, koja daje pečat poslednjem izdanju.

untitled-article-1442968321

Inspiraciju su pronašli u uspešnim ženama različitih profesija. Sa ovogodišnjeg kalendara, posmatraju nas žene poput Yoko Ono, Patti Smith, Serena Williams…. Glavni zadatak pripao je  Annie Leibovitz, čuvenom fotografu portreta kroz čiji objektiv su ove žene ovekovečene.

Šta bi bilo kad bi bilo 🙂

I dok pregledam ove fotografije, razmišljam da li bi bilo prikladno da neki od PIRELLI kalendara visi na zidu moje kancelarije….

Dokle god mi seže sećanje, imala sam želju da na kratko sagledam život iz nekog drugog, nemogućeg ugla. Da se na jedan dan transformišem i  pogledam svet muškim očima.
Nemoguća misija.

Ali mogu da zamislim pripadnike jačeg pola dok listaju kalendar i razmišljaju koju robnu marku guma da montiraju na svog ljubimca.
Bravo PIRELLI!
Uživajte muškarci. 🙂

Sa nestrpljenjem očekujem novi PIRELLI kalendar.
Jer, i žena vozača sve je više.
Možda bi mogao i jedan „ženski“ , prikladan kalendar da osvane. 🙂

Za kraj, sugestija za sve vozače – dok vozite budite usredsređeni na put, i bar na kratko zaboravite na PIRELLI kalendare.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?