Mnoge pripadnice nežnijeg pola kupovinu guma prepuštaju muškarcima ili oberučke prihvataju pomoć od svojih partnera, prijatelja ili rođaka. Naravno, postoje žene koje se razumeju u automobile i gume bolje nego mnogi muškarci. Ipak, ovaj tekst namenjen je onim ženama koje nisu baš vešte pri kupovini guma, sa željom da im makar malo olakšamo posao.

Vodič za žene pri kupovini guma

Automobilska industrija nosi pantalone, a ne suknju – ovaj stav se ustoličio. Međutim, iako se čvrsto veruje da muškarci vladaju auto-svetom, izgleda da se vremena menjaju. Stereotip je, upravo u auto-industriji, srušen nedavno, kada je Mary Barra, inženjerka u General Motorsu, postavljena za izvršnog direktora te kompanije. Ona je prva žena koja je dospela na čelo velike auto-kompanije.

Ovaj naš mali vodič osmišljen je da uputi žene i devojke i različite procedure, iskustva i bezbednosne mere sa kojim se suočavaju pri kupovini guma. Najpre, postoje dva straha:
1. Da ćete gume platiti skuplje
2. Da ćete izabrati pogrešne gume

Odgovor i otklanjanje sumnji rešava se jednostavno: istražujte, istražujte i istražujte! Potrudite se da naučite nešto o proizvodu i da saznate kako se kreću cene na tržištu. Ovo je nekoliko stvari koje u startu treba da uradite:

1. Proverite koji model guma se nalazi na vašem vozilu, koja je originalna dimenzija guma, takođe, pogledajte i o kom se brendu radi. Tako ćete makar znati u kom rangu ćete tražiti vaše nove gume. Najvažnije je da proverite oznake na vašim starim gumama i da po njoj tražite buduću gumu. Ta oznaka ali i model automobila važne su informacije pri kupovini guma.

2. Odgovorite na pitanje da li su vam potrebne zimske, letnje ili gume za sve sezone. Takođe, istražite malo koje gume su u kom rangu i koliko su vozači po raznim forumima zadovoljni određenim gumama.

3. Odgovorite na pitanje: Šta se dogodilo sa prethodnim gumama pa ste rešili da ih zamenite? Da li su se izlizale? Da li su probušene? Postoje dobre i loše gume, a Google-anjem ili raspitivanjem ćete saznati koje gume i dobavljače da zaobilazite u širokom luku, a koje su dobre i neće vas neprijatno iznenaditi.

U svetu postoje servisi koji su „female friendly“ i služe za sertifikaciju servisa i prodavnica automobilske opreme koji u ovu mrežu ulaze samo ukoliko pokažu maksimalno uvažavanje ženskih vozača i pomažu im pri kupovini bez omalovažavanja. Jedan od takvih servisa je FoxyChoice. Kod nas ovakav servis ne postoji, ali vam ljubazni operateri Internet Prodaja Guma prodavnice mogu pomoći pri izboru idealne gume za vaše vozilo. Pozovite 024 4155 402. 

Svim damama vozačima čestitamo 8. mart! 😉

 

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?