Semperit AG Holding je internacionalno orijentisana kompanija sa sedištem u Beču koja se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom guma i proizvoda od plastike.

Semperit gume

Ime Semperit potiče iz latinskog jezika, tačnije od reči „semper“ što znači „uvek u pokretu“. Već više od 100 godina sa fabričke trake ove kompanije silaze gume. Danas je Semperit u sastavu nemačkog Continentala. Semperitova istorija je duga, počinje 1824. godine u Wimpassingu, u Austriji, u sklopu prve gumarske fabrike na Starom kontinentu. Proizvodnja automobilskih guma počinje nešto kasnije, 1900. godine, ali gume dobijaju ime Semperit tek 1906.

Godine 1936. iz Semperitove fabrike izlazi Goliath – njihova prva zimska gumaDvadeset godina kasnije, ova kompanija priključuje se svetskom trendu – počinje sa proizvodnjom guma bez unutrašnje gume i veoma popularnih guma sa belim bokom. Godine 1963. Semperit pravi bum sa M + S gumama.

Sa razvojem radijalne gume Semperit je pokazao da prati svetske gumarske trendove i malo po malo pravda dugogodišnju tradiciju. Radijalna guma razvijana je više od godinu dana, da bi 1967. otišla u proizvodnju. Pripajanje Continental Group kompaniji 1985. godine jedan je od krupnih koraka Semperita. To je značilo ujedinjenje dva vodeća evropska proizvođača guma.

Iz ove kompanije kažu da oduvek dizajniraju gume koje mogu odgovoriti na zahtevne alpske puteve. Upravo u matičnoj zemlji vrše se i najdetaljnija testiranja i zimskog i letnjeg programa. Danas Semperit zapošljava preko 10.000 ljudi širom sveta, ima 22 proizvodne jedinice i veliki broj predstavništava u Evropi, Aziji i Americi. U fiskalnoj 2012. godini, ova kompanija ostvarila je prihod u iznosu od 829 miliona evra.

Internet Prodaja Guma u svojoj ponudi ima sledeće Semperit dezene: letnje gume za putnička vozila (Comfort Life 2, Speed-Life),  zimske gume za putnička i 4×4 vozila (MasterGrip, SpeedGrip 2), letnje gume za dostavna vozila (Van-Life), zimske gume za dostavna vozila (Van-Grip).

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?