U cilju udvostručenja kapaciteta u postojećoj fabrici guma u Dejtonu, Nokian će ove godine investirati 174 miliona dolara. Proširenje proizvodnih kapaciteta, koje je već započelo, uključiće i izgradnju magacina na postojećoj lokaciji.

Ovaj projekat je u skladu sa prethodno najavljenom investicijom. Ona podrazumeva da se na godišnjem nivou proizvede 4 miliona guma. Planirano je da se ovaj obim dostigne u 2024. godini.

Kako bi postigla zadati cilj, kompanija Nokian je unutar objekta instalirala dodatnu opremu i infrastrukturu. Na ovaj način otvara se 75 novih radnih mesta, što čini ukupno 475 zaposlenih u fabrici u Dejtonu.

„Kako potražnja za našim gumama u USA i Kanadi raste, ovo proširenje u Dejtonu obezbediće potrošačima  veći broj pouzdanih i održivih proizvoda za sve prilike i za sve sezone,“ ističe Tommi Heinonen, zamenik predsednika prodaje kompanije Nokian. „Srećni smo što fabrika obezbeđuje više poslova i više guma u Severnoj Americi.“

Pored proširenja fabrike, Nokian takođe gradi zgradu za magacinski prostor  na istoj lokaciji, koji će moći da skladišti 600000 guma. Predviđeno je da ovaj objekat bude gotov do sredine 2024. godine.

Nokian trenutno proizvodi gume za sve sezone i sve prilike u fabrici u Dejtonu, a u skladu sa pomenutim proširenjima, cilj im je i početak proizvodnje poluteretnih guma počevši od 2023. godine.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?