Dunlop najavljuje revoluciju! Naime, trkački automobili budućnosti mogli bi biti opremljeni inteligentnim Dunlop gumama koja će se prilagođavati potrebama vozača, ali i uslovima na samoj stazi. To bi, osim boljih preformansi vozila, povećalo i bezbednost tokom trka.

Dunlop trkačke gume

Revolucionarni izumi iz Dunlopa nisu nikakvo iznenađenje. Još 1888. godine Sir John Boyd Dunlop izmislio je princip guma, a njegova kompanija je danas jedna od najvećih svetskih proizvođača guma. Sada nam stiže vest o samoobnavljajućim gumama sa Dunlop etiketom.

Kako će se gume prilagođavati vozačevim potrebama i uslovima na stazi? Odgovor je jednostavan: korišćenjem polimernih gelova i elektronski kontrolisanih materiala, gume će moći da menjaju svoj oblik u toku vožnje. To znači da, u slučaju kiše, guma može sama da se transformiše i stvori brazde na glatkoj površini. Zaustavljanje u pit stopu neće više uključivati i zamenu guma, jer će gume imati mikrošiljke koji će sami obnavljati njihov gazeći sloj.

Iz Dunlopa prognoziraju da će trkački automobili u budućnosti biti više automatizovani i digitalizovani i da će imati bolju komunikaciju sa gumama. Nova revolucionarna tehnologija mogla bi da bude razvijena u toku naredne decenije.

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?