Početkom oktobra, u neposrednoj blizini mesta Uvalde u Teksasu, pored postojećeg poligona, kompanija CONTINENTAL otvorila je novu testnu stazu, za testiranje guma i vozila na suvoj podlozi. Staza je široka dvanaest metara i dugačka oko tri kilometara.

img-uvalde-trocken-handling-2

Stručnjaci navode da ova staza ima dosta sličnosti sa stazom Contidrom, lociranom severno od Hanovera. Ipak, nova staza je zahtevnija od postojeće i nudi još veće mogućnosti za brojne testove različitih proizvoda ove kompanije, uključujući gume, pomoćne sisteme i komponente za automatsku vožnju. Ovde će se testirati putnička, SUV i kombi vozila, kao i dvotočkaši.

Poligon u Uvaldeu koriste Continental Tire The Americas, proizvođači automobila kao i stučnjaci za testiranje guma iz Hanovera.

Nemci smatraju da je sasvim razumno otputovati u Teksas i tamo obaviti potrebna testiranja guma kada vremenske prilike u Evropi to ne dopuštaju.

Pogledajte ovaj klip. Na njemu se vide mnogi delovi poligona u Uvaldeu i različiti tereni na kojima se testiranja obavljaju.

https://www.youtube.com/watch?v=zYXQ16ZDgcE

Od 2011. godine, u skladu sa vizijom razvojne strategije do 2025. godine, CONTINENTAL je investirao više od 2 milijarde evra u kreiranje dodatnih proizvodnih kapaciteta.

Cilj ove strategije je stvaranje balansa na globalnom nivou. To znači da bi na duže staze trebalo da se omogući ispunjavanje rastućih zahteva za njihovim proizvodima širom sveta i to kroz otvaranje regionalnih postrojenja „The Americas“, „EMEA“ i „APAC“.

U susret ostvarenju ovih ciljeva, otvorena su već postrojenja u Kini (2011), Rusiji (2013) i Južnoj Karolini (2014), a takođe je vidljiva i ekspanzija postojećih postrojenja u Evropi.

Kada se sve ovo sumira, jasna su nastojanja ove kompanije da pruže još bolji kvalitet svojih proizvoda, kao i da nadalje zadrže jedno od vodećih mesta u odnosu na konkurente iz branše.

Imate li iskustva sa gumama iz porodice CONTINENTAL?
Podelite vaše mišljenje sa ostalima.

0 komentara

Napiši komentar

Vaša mejl adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

©2019 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?

Скочи на траку са алаткама