Sava je brend sa više od 85 godina iskustva u proizvodnju guma visokog kvaliteta sa sedištem u Sloveniji. Jedna je od najbrže rastućih kompanija u Sloveniji i od svog osnivanja se sve vreme širi.

Sava gume

Slovenačka kompanija za proizvodnju guma od 1997. godine delom pripada renomiranom gumarskom brendu Goodyear, jer je upravo te godine Goodyear kupio svoj prvi udeo u Fabrici za proizvodnju guma Sava. Od 2004. godine Goodyear postaje stopostotni vlasnik Save. Od tog događaja, prodaja Savinih guma u celoj Evropi, a posebno u Zapadnoj, uspešno raste.

Sve je počelo 1921. godine kada je u Kranju osnovana fabrika za proizvodnju gumenih proizvoda pod imenom Vulkan. Vlasnik ove fabrike postaje austrijsko preduzeće Semperit, a kasnije Continental. Nacionalizacija dovela je do promene imena ove firme, pa je četrdesetih godina nazvana Tovarna gumijevih izdelkov SAVA. Od 1948. godine Sava započinje sa proizvodnjom spoljašnjih i unutrašnjih automobilskih guma. Međutim, 7 godina kasnije napravljene su prve gume predodređene za veće brzine. Do 2000. godine Sava Tires proizvela je preko 6,5 miliona i prodala 5,5 miliona guma.

Od kada je Sava pripala kompaniji Goodyear, stvoreno je jedno od najvećih i najuspešnijih preduzeća za proizvodnju guma u Centralnoj Evropi koje u svojoj ponudi ima veliki izbor guma za putnička i SUV vozila, ali i za lake kamione i kamione. Gume etiketirane Sava logotipom proizvode se u više evropskih gradova. Međutim, još uvek se veći deo guma proizvodi u najsavremenije opremljenoj fabrici Goodyear Sava Tires u Sloveniji. Sa njene fabričke trake silaze letnje i zimske putničke gume visokih performansi. Pre distribucije u druge delove Evrope, sve gume podvrgnute su kontrolnoj proveri kvaliteta u slovenačkom pogonu. Iz ove kompanije ističu da sve Sava gume imaju garanciju za izradu, materijal i konstrukciju.

Godišnje se u fabrici Goodyear Dunlop Sava Tires u Sloveniji proizvede oko osam miliona guma. Skoro isti broj guma Goodyear Dunlop Sava Tires se svake godine proda širom sveta.

Internet Prodaja Guma u svojoj prodavnici ima Savine letnje (Sava Effecta+, Sava Perfecta, Sava Intensa), zimske putničke dezene (Sava Eskimo S3+, Sava Eskimo S2, Eskimo HP), gume za sve sezone za putnička vozila (Sava Adapto HP). U ponudi imamo i letnje gume za kombi vozila (Sava Trenta) i zimske gume za kombi vozila (Sava Trenta M+S).

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?