Da li ste ikada čuli za gume Taurus? Niste? To je čudno, jer je Taurus kao brend nastao daleke 1913. godine, a deset godina kasnije nastao je njegov logo. A nećete verovati – Taurus gume proizvode se u Pirotu!

Taurus gume

Reč je o brendu koji dolazi iz Mađarske. Za Taurus se pročulo tek kada je 1996. preuzet od strane Michelina. Udeo Taurusa u 125-milionskom obrtu od prodaje putničkih i guma za poljoprivredne mašine je oko 70 odsto. Pored toga, Taurus proizvodi gume za industrijske mašine, ali i čitavu paletu guma za kamione i autobuse. Radijalne gume za kamione ova kompanija proizvodi od 1974, gume za poljoprivredne mašine od 1979, a gume za putnička vozila od 2013. godine.

Taurus putnički program proizvodi se u evropskim Michelinovim fabrikama. Između ostalog, i u Pirotu, u Srbiji. Sve gume prolaze standarde koji su sertifikovani od strane nezavisnih tela. Evropski koreni i evropska proizvodnja čine Taurus pouzdanim proizvođačem guma. Njihove gume po ceni i kvalitetu konkurentne su u oblastima lakih komercijalnih vozila, kamiona, autobusa, putničkih vozila i poljoprivrednih mašina.

Od proizvoda, Taurus nudi putnički program koji čini letnja guma visokih performansi Taurus 401, a tu je i touring letnja guma Taurus 301. Kada govorimo o zimskim gumama, tu su Taurus 501 i Taurus 601. Gume za komercijalna vozila koje se ističu su Taurus 101 i Taurus 201.

Internet Prodaja Guma u svojoj ponudi ima gume Taurus 401, Taurus 301 i Taurus 101. Poručite odmah!

11 Komentara
  1. cele savić 10 година ago

    Jeste,rade se u Pirotu ali se zato TIGAR(vintera) gume rade u Mađarskoj.Sve u svemu,sve je to sada Michelin.

  2. Milos 10 година ago

    Stvarno nikad čuo, videćemo, probaćemo 😉

  3. HarryP 10 година ago

    Po svemu sudeci, postojeci modeli tigarovih guma pod novim brendom. Jesam pobornik novih stvari ali tigarove gume se mnogo brzo trose i vise su za neku laganu opustenu voznju autom do 60 konja. „Zahtevniji vozaci“ neka ih zaobidju u sirokom luku. Poz

  4. nik 10 година ago

    Sutra mi stizu gume taurus 195 55 15 javicu vam kakva je guma posle lepa taman dok je probam

    • Zoki 8 година ago

      E bas taj profil i ja vozim.
      Steta sto se nisi ponovo javio sa utiscima…

  5. dejan 10 година ago

    kako se ponasaju gume na mokroj podlozi?
    i da li se trose brzo?

    • Mladja 8 година ago

      Kliza. Nije dobro kocenje po kisi i mokroj podlozi. Inace zimska ima dobar krampon i mogu teci da me je izvlacila bez problema na mnogim brdima „mog brdovitog kraja“

  6. borko 8 година ago

    U subotu kupio nove tigar winter taurus …dobra guma za cenu od 4990,00 205/55/16 ali pri većoj brzini recimo na auto putu u krivini blagoj sam osetio nestabilnost!

  7. Vlada 8 година ago

    Ja samo koristim winera i ekstra su kakav taurus samo winera ovi sta nevoze neka pricaju da nevaljaju i to po kisi snegu i leti ih vozim

    • Nenad Radunović 5 година ago

      Taurus je marka isto kao i Tigar i prave se u istim pogonima iste fabrike.

  8. jovan 7 година ago

    Odlicne gume. Meni se ponasaju odlicno. Nemam zamerke. Probao sam sa njima auto putem i preko 200 i malo i serpentine.

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?