U zabludi ste ako mislite da ćete ostavljanjem zimskih guma na vozilu i posle 1. aprila „proći jeftinije“ i da „ništa ne može da škodi“. Da je zaista tako, proizvođači guma proizvodili bi samo gume za sve sezone i ne bi milione i milione evra i dolara ulagali u razvoj tehnologije koja će vam olakšati vožnju u raznim vremenskim prilikama.

Letnje gume

Nismo mi to izmislili, već je i dokazano: letnje gume idealne su za proleće/leto, a zimske za jesen/zimu. I sastav i tehnologije primenjene pri proizvodnji i letnjih i zimskih guma prilagođene su tačno tim godišnjim dobima. Reći ćete „pa recimo kiša pada tokom cele godine“, a mi ćemo vas pitati: šta mislite, koja guma je bolja kada pada kiša? Adekvatne i kvalitetne gume veoma su važne za svakog vozača, jer pored toga što mogu da uštede gorivo i doprinesu ekologiji, one, pre svega, čuvaju glavu. A vaša bezbednost je uvek na prvom mestu, zar ne?

Nemojte sebe ubeđivati da ćete jednostavnim odbijanjem letnjih guma kada dođe 1. april uspeti da uštedite novac. Imajte u vidu da zimske gume, bez obzira na vremenske odrednice koje nam diktira Zakon, najbolje pokazuju svoje karakteristike kada je temperatura ispod 7 stepeni Celzijusa. Jednostavno, napravljene su od smeše koja najbolje prianja za podlogu koja je hladna ili sleđena, a kada temperatura ode iznad pomenute, letnje gume stupaju na pozornicu.

Na kraju, nije sve u novcu. Ima nešto i u sigurnosti na putu.

Možda niste znali ali letnje gume bolje prianjaju kada je asfalt užaren. Samim tim, stabilnije su na takvoj podlozi od guma namenjenih za zimsko vreme. Letnje gume ne može da iznenadi kiša. Ovde vozači najčešće upadaju u zabludu jer, iako je proleće, na pomisao da pada kiša, odbijaju da zamene letnje gume za zimske, jer smatraju da će im zimske pružiti veću bezbednost na mokroj podlozi. Istina je drugačija. Blokovi gazne površine čvršći su pa je na mokroj podlozi omogućeno bolje prianjanje. Kada se na putu nalazi određena količina vode, prianjanje zavisi od dezena šare na gazećem sloju, bočnih i uzdužnih kanala. Letnje gume bolje koče na mokroj podlozi i zaustavni put je kraći. 

Kupovina letnjih guma ne mora da vas opterećuje, dovoljno je da pogledate našu ponudu letnjih guma i izaberete onu koja dimenzijama i karakteristikama odgovara. Ako imate nedoumice, pozovite nas: 024 4155 402. Kada to obavite, mi vam gume šaljemo na kućnu adresu ili kod vašeg vulkanizera!

 

0 komentara

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?