Koja zemlja vam je na pomen imena Matador prva pala na pamet? Španija?! Iznenadićete se, jer je sedište prve kompanije za proizvodnju guma u bivšoj Čehoslovačkoj – u Puhovu, u Slovačkoj.

Matador gume

Iako je osnovana 1905. godine u Bratislavi, kompanija Matador počinje sa proizvodnjom guma 1925. godine. To su bile prve proizvedene gume u Čehoslovačkoj. Šezdesetih godina Matador postaje monopolistički proizvođač unutrašnjih guma za čehoslovačko tržište. Njihove gume montirane su na veliki broj domaćih automobila tih tridesetih godina, a posebna saradnja ostvarena je sa automobilskim brendovima Škoda, Tatra i Aero.

Prozor u svet za ovu kompaniju bilo je preuzimanje 50 % udela od strane Continetala 2007. godine. Continental AG 2013. godine uložio je 135 miliona dolara u osavremenjivanje farbike u Puhovu, da bi Matador mogao da proizvodno odgovori na potražnju Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Sa proizvodnjom radijalnih guma za kamione započinje se 1968, da bi tri godine kasnije Matador sa svoje fabričke trake puštao radijalne gume za putnička vozila. Danas Matador proizvodi letnje i zimske gume za putnička vozila, off-road gume, gume za komercijalna vozila i gume za kamione. Međutim, ne proizvodi samo gume, već i druge proizvode od gume; gume za fabričke pokretne trake, delove za automobile i mašine.

Internet Prodaja Guma u svojoj ponudi ima letnje Matador gume za putnička vozila: MP-44 Elite 3, MP-16 Stella 2; zimske gume: Nordicca Basic, SibirSnow; letnje gume za dostavna vozila: Maxilla2; gume za sve sezone za 4×4 vozila: Izzarda.

2 Komentara
  1. Zabrinuti kupac 6 година ago

    Moze li mi neko reci iskreno kakve su matador m-s gume i dali ih valja stavljati naaudi A4 2000kubika

    • deyo 4 године ago

      austria njemacka 40 posto koriste te vrste gume a6 merzedesi dzip itd voze svabe guma je ok i ja je kupujem

Napiši komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

©2024 Internet Prodaja guma doo

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše pitanje a mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem roku.

Slanje u toku

Log in with your credentials

Forgot your details?